Това е моето минало, спомени, дневници, свидетелства, том 3

Това е моето минало, спомени, дневници, свидетелства, том 3

id s725225
 • Марка: No Brand
 • Код на продукта: 9789542816911
 • Изчерпана наличност
  30.32 лв

  Всички цени са с начислен ДДС

  Описание
  Конкурса, обявен от Институт за изследване на близкото минало през 2007-а „Това е моето минало” представя своя трети том, излизащ с логото но издателство „Сиела” в поредицата „Минало несвършено”. Сборниците излизат под съставителството на Ивайло Знеполски.
  Поканата, отправена към желаещите, е да разкажат живота си или да изпратят дневници и документи от периода 1944 - 1989 г. Инициативата беше посрещната с интерес и в института постъпиха голямо количество тестове, документи, фотографии и артефакти. Всички те, не само отличените, са ценни, доколкото носят духа на епохата, па било понякога само чрез някой важен и неочакван детайл от онова време.
  За съжаление, обемът на този материал не позволява да бъде представен в своята цялост, но останалите извън публикацията текстове ще бъдат използвани в следващи инициативи на института. Подготвянето за печат на подбраните спомени не беше никак лесно, тъй като повече от половината от тях бяха изпратени в ръкопис или на пишеща машина. Но резултатът си струваше усилията.
  Изданието ще бъде истинско откровени за тези, които искат по-добре да разберат времето на комунистическия режим, но едновременно то представлява и нещо много повече от исторически извори за професионални историци. Пред нас е вълнуващо и често разтърсващо четиво, въвеждащо ни в интимния свят на реално съществували и съществуващи хора, с много различни, често противоположни съдби - пречупени, трагични, но и борещи се, а и такива под знака на сигурността и социалното преуспяване или принудени да се оставят на течението на живота...

  • Какво пазаруват другите Какво пазаруват другите
  • Какво пазаруват другите Най-продавани продукти
  • Какво пазаруват другите Промоционални продукти

  Свързани продукти