Аудио/Видео кабели

Най-продавани от групата Покажи повече
На Промоция от групата Покажи повече
Когато става въпрос за гледане на всякакъв тип видео върху различни екрани, изборът на видео кабели за свързване на устройствата може да бъде ключов за качеството на картината. Избирането на подходящи видео кабели предполага да се познават някои базови техни характеристики , за да постигнем желаните резултати и качество.

Предлаганите видео кабели се различават по множество показатели – накрайниците които имат, качеството на материалите, от които са направени, дължината им, вида сигнал, който пренасят.

ВИДОВЕ ВИДЕО КАБЕЛИ

Видео кабели 1
Видео кабели - Разгледайте нашите предложения!

Има няколко основни вида видео кабели, които се използват за пренасяне на сигнал между различни видео устройства. Ето и някои от тях:

 

  • VGA видео кабели - това са стандартни аналогови видео кабели, които се използват за свързване на монитори, проектори или телевизори към компютри. Те имат 15 пина и могат да поддържат резолюции до 2048 × 1536 пиксела.
  • DVI видео кабели - това са цифрови видео кабели, които се използват за свързване на монитори или телевизори към компютри. DVI могат да бъдат единични или двойни (Dual-link), като двойните могат да поддържат по-високи резолюции от единичните 2560 × 1600 (DVI) срещу 3840 × 2400 (DVI-D).
  • HDMI видео кабели - това са цифрови видео кабели, които се използват за свързване на телевизори, монитори, проектори и други устройства към различни източници на видео и аудио, като например компютри, DVD плейъри, игрови конзоли и други. HDMI кабелите могат да поддържат различни резолюции, включителнo 8K при 120Hz и 127.75 Gbit/s и HDR, както и множество аудио и видео формати. Това ги прави много подходящи за визуализиране на видео в високо качество и резолюция върху по-големи екрани.
  • DisplayPort видео кабели - това са цифрови видео кабели, които се използват за свързване на монитори, телевизори и други устройства към компютри или други източници на видео. DisplayPort кабелите могат да поддържат различни резолюции и множество аудио и видео формати, както и да предлагат скорост на пренос на данни от 8K при 85Hz и 78.13 Gbit/s.
  • Component видео кабели - това са аналогови видео кабели, които се използват за свързване на телевизори, монитори и други устройства към източници на видео, като например DVD плейъри.
  • S-Video кабели - това са аналогови видео кабели, които се използват за свързване на телевизори, монитори и други устройства към източници на видео, като например DVD плейъри. S-Video кабелите пренасят отделните компоненти на видео сигнала (яркост и цветове) чрез два кабела.
  • Composite видео кабели - това са аналогови видео кабели, които се използват за свързване на телевизори, монитори и други устройства към източници на видео, като например видеокамери или DVD плейъри. Composite видео кабелите пренасят всички компоненти на видео сигнала чрез един кабел.
  • Thunderbolt видео кабели - това са цифрови видео кабели, които се използват за свързване на монитори, телевизори и други устройства към компютри, поддържащи Thunderbolt технологията. Thunderbolt кабелите могат да пренасят както видео, така и аудио, а също и да предоставят висока скорост на пренос на данни.
  • USB-C видео кабели - това са цифрови видео кабели, които се използват за свързване на монитори, телевизори и други устройства към компютри, поддържащи USB-C технологията. USB-C видео кабелите могат да пренасят както видео, така и аудио, както и да предоставят висока скорост на пренос на данни.
  •  

 

Изброихме някои от най-използваните видео кабели на пазара, като изборът зависи от конкретните устройства, които искате да свържете, както и от желаната резолюция и качество на изображението.

КАК ДА ИЗБИРАМЕ ВИДЕО КАБЕЛИ

Видео кабели 2
Видео кабели - от JAR Computers!

Когато избирате видео кабели, важно е да знаете какво точно търсите. Ако става въпрос за гледане на филми или играене на игри на висока разделителна способност, HDMI или DisplayPort видео кабелите са най-добрият избор. Ако сте собственик на по-стар монитор или телевизор, DVI или VGA видео кабели могат да бъдат по-подходящи. Освен това е важно да имате предвид дължината им, която може да ограничи избора на място за поставяне на устройствата. Най-добрият начин да се уверите, че избирате правилните видео кабели, е да проучите внимателно спецификациите на вашето устройство и да прочетете ръководството на потребителя. Това ще ви помогне да определите какви типове видео кабели са съвместими с устройството и кои ще осигурят най-доброто качество на сигнала. Също така, не забравяйте да изберете видео кабели от качествени материали, което може да гарантира добър сигнал и дълготрайност.

Освен избора на правилния вид видео кабели, има и други фактори, които могат да влияят на качеството на сигнала. Например, дължината на кабела може да ограничи качеството на сигнала, особено за високи разделителни способности. При по-дълги видео кабели може да се загуби част от сигнала и да се получи известна загуба на качество на картината. Още един фактор, който може да повлияе на качеството на сигнала, е електромагнитното смущение. Това може да се случи, когато видео кабелите са прекалено близо до други електронни устройства или силови кабели за ток. Затова е добре да изберете такива с добра екранировка, която може да намали възможността от електромагнитни смущения.

ПРЕПОРЪКИ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ВИДЕО КАБЕЛИ

Видео кабели 3
Видео кабели - Вижте повече!

Изборът на правилните видео кабели може да има голямо въздействие върху качеството на картината и звука, които получавате. Трябва също да имате предвид, че то не зависи само от кабела, който използвате, а и от качеството на източника на сигнала и на приемника. Ако сте инсталирали нова графична карта или друго видео устройство, може да има нужда от актуализиране на драйверите и правилни настройки на устройството, за да получите максимална резолюция и качество на картината.

Когато свързвате видео кабелите си, винаги се уверявайте, че устройствата са изключени, за да предотвратите електрически заряди. Също така, бъдете внимателни при свързването, за да не повредите портовете на устройствата.

ПРЕХОДНИЦИ

Видео кабели 4
Видео кабели - Купете при нас!

Към основните типове ще споменем едно специфично и много важно допълнение към видео кабелите наречено преходници. Преходниците представляват накрайници, видео кабели или кутии с различни видове изходи, които имат за цел да преобразуват сигнал между устройства, които нямат един и същ вид портове, например HDMI към DVI, DisplayPort към HDMI, Mini Display към Display порт и т. н.

При преходниците понякога има вариант, в който едната чат пренася цифров сигнал, а другата – аналогов, което повдига въпросът за конвертиране на сигнала. В такива случаи, за да сте сигурни в постигането на максимално добра картина, не се колебайте да се консултирате с нашите служители, за да уточните дали би бил необходим конвертор или вашите устройства поддържат автоматично конвертиране. Също така трябва да знаете посоката на трансфер, защото доста често има случаи, в които с обикновен видео кабел/преходник можете да използвате DP към HDMI, но не и в обратна посока.

ВИДЕО КАБЕЛИ ОТ JAR COMPUTERS

Видео кабели 5
Видео кабели - Поръчайте сега!

В крайна сметка, изборът на правилните видео кабели е важна част от подготовката за гледане на видео или играене на игри на вашия телевизор или монитор. Това е добре да бъде направено с осведоменост и внимание, за да се гарантира максимално качество на картината и звука.

Ние от JAR Computers предлагаме за вас висококачествени видео кабели и преходници, за да получите максимално добро визуално изживяване. Нашите служители са винаги на разположение, за да улеснят максимално вашия избор. Очакваме ви!

Видео кабели 100
Видео кабели 100 - JAR Computers!
Видео кабели 101
Видео кабели 101 - JAR Computers!
Видео кабели 102
Видео кабели 102 - JAR Computers!
Видео кабели 103
Видео кабели 103 - JAR Computers!
Видео кабели 104
Видео кабели 104 - JAR Computers!
Видео кабели 105
Видео кабели 105 - JAR Computers!
Видео кабели 106
Видео кабели 106 - JAR Computers!
Видео кабели 107
Видео кабели 107 - JAR Computers!
Видео кабели 108
Видео кабели 108 - JAR Computers!
Видео кабели 109
Видео кабели 109 - JAR Computers!
Видео кабели 110
Видео кабели 110 - JAR Computers!
Видео кабели 111
Видео кабели 111 - JAR Computers!
Видео кабели 112
Видео кабели 112 - JAR Computers!
Видео кабели 113
Видео кабели 113 - JAR Computers!
Видео кабели 114
Видео кабели 114 - JAR Computers!
Видео кабели 115
Видео кабели 115 - JAR Computers!
Видео кабели 116
Видео кабели 116 - JAR Computers!
Видео кабели 117
Видео кабели 117 - JAR Computers!
Видео кабели 118
Видео кабели 118 - JAR Computers!
Видео кабели 119
Видео кабели 119 - JAR Computers!
Видео кабели 120
Видео кабели 120 - JAR Computers!
Видео кабели 121
Видео кабели 121 - JAR Computers!
Видео кабели 122
Видео кабели 122 - JAR Computers!
Видео кабели 123
Видео кабели 123 - JAR Computers!
Видео кабели 124
Видео кабели 124 - JAR Computers!
Видео кабели 125
Видео кабели 125 - JAR Computers!
Видео кабели 126
Видео кабели 126 - JAR Computers!
Видео кабели 127
Видео кабели 127 - JAR Computers!
Видео кабели 128
Видео кабели 128 - JAR Computers!
Видео кабели 129
Видео кабели 129 - JAR Computers!