Меню dole

Често задавани въпроси

ВЪПРОСИ И ПОМОЩ

 

1. Мога ли да пазарувам онлайн, ако не съм регистриран клиент ?

2. Какво получавам, ако съм регистриран потребител?

3. Как да се регистрирам?

4. Как да поръчам онлайн?

5. Как да разбера, че поръчката е завършена?

6. Какво е „Запази в магазин“?

7. Какво е „купи на изплащане“?

8. Мога ли да поръчам по телефона?

9. Мога ли да поръчам по е-мейл?

10.Как да разбера дали продуктът е наличен?

     10.1 Мога ли да поръчам продукт, който не е наличен?

11. Как да разбера дали поръчката ми е потвърдена?

12. Как се извършва плащането?

13. Как мога да се възползвам от доставката?

14. Безплатна ли е доставката?

       14. 1 Какъв е срокът за доставка?

15. Мога ли да поръчам онлайн, но да си взема поръчката на място от офисите JAR Computers в страната?

16. Мога ли да откажа завършена поръчка?

17. Мога ли да поръчам от чужбина?

18. Мога ли да върна получена стока?

19. В кои случаи мога да върна получена пратка?

20. В кои случаи НЕ мога да върна получена пратка?

21. При какви условия мога да върна пратката?

22. На какъв адрес мога да върна продуктите?

23. Защитени ли са личните ми данни?

24. Как мога да получа повече информация?

 

 

 

 

1. Мога ли да пазарувам онлайн, ако не съм регистриран клиент?

 

Не се изисква предварителна регистрация за да пазарувате в сайта. В процеса на поръчка въвеждате: имейл, име, телефон, адрес и парола.

 

2. Какво получавам, ако съм регистриран потребител?

 

Проследяване статуса на поръчките;

Преглед на историята на поръчките;

Редактиране данните на профила, смяна на парола, съхраняване и редакция на множество адреси за доставка и данни за фактура;

Разпечатване на издадените към Вас фактури;

Записване на любими „оферти“, които може да редактирате или поръчате многократно;

Можете също така да получавате фантастични оферти по електронната поща;

Проследяване статуса на сервизните поръчки;

            Въвеждате адреса за доставка еднократно.

 

3. Как да се регистрирам?

 

В горния десен ъгъл на сайта има линк „ВХОД“. Може да използвате „Facebook“ или „Google +“ акаунта си за вход, или да създадете нов профил.

 

4. Как да поръчам онлайн?

 

Ако имате конкретно търсене за продукт, можете да използвате търсачката в сайта. Или да изберете през основното меню желаната категория, където има филтри и търсачка за текущата категория. Които помагат да прецизирате търсенето на желания от Вас продукт. Например - до колко пари, с какви характеристики, каква марка, наличност и др., според спецификите на продукта. След като сте избрали желаните продукти, добавете ги в потребителската кошница, където също може да редактирате съдържанието й. Завършвате процеса на пазаруване по три начина: „купи“, „запази в магазин“, „купи на изплащане“, след което следвайте инструкциите за финализиране на поръчката.

 

5. Как да разбера, че поръчката е завършена?

 

След финализиране на поръчката ще бъде изписано потвърждение на екрана и автоматично получавате потвърждаващ имейл. Той съдържа номер на поръчката, който можете да използвате, за да следите нейния статус. При всяка промяна на статуса на поръчката, получавате имейл, например – „изпълнява се“, „изпълнена и предадена за доставка“, „чака доставка“ и т.н.

 

6. Какво е „Запази в магазин“?

 

Избирате си магазин на JAR Computers от партньорската ни мрежа в цялата страна, където да получите продуктите. Доставката е безплатна, освен ако не ползвате други намаления или отстъпки. Доставката може да бъде изпълнена съгласно графика за доставки на Партньора.

 

7. Какво е „купи на изплащане“?

 

Виждате възможните схеми за изплащане на продукта и можете директно да кандидатствате за кредит ОНЛАЙН, или на място в офисите ни.

 

8. Мога ли да поръчам по телефона ?

 

На телефони телефони: 028221000, 024210879, 0888150056, 0889818099 можете да проверите за наличност, да получите консултация или да извършите поръчка. Необходимо е да посочите трите си имена и телефон за връзка.

 

9. Мога ли да поръчам по е-мейл?

 

На sales@jarcomputers.com можете да проверите за наличност, да получите консултация и да извършите поръчка. Необходимо е да оставите три имена и телефон за връзка.

 

10. Как да разбера дали продуктът е наличен?

 

Над цената на всеки продукт има статус за наличност:

Налично в централен склад – Може да го вземете веднага от офиса ни в гр. София на ул. Гюешево 83;

Налично във външен склад – Може да се достави в рамките на 1-5 дена до централния ни офис в гр. София на ул. Гюешево 83;

Внос по заявка – Стоката може да се внесе  по желание на клиента.  Извършва се след  допълнително договаряне и е възможно да се изиска внасяне на капаро;

Ограничена наличност – Останали единични бройки;

Няма наличност – Изчерпан продукт;

Попитайте – Обадете се преди да поръчате, за да направим справка дали можем да предложим в момента този продукт.

 

JAR Computers си запазва правото наличността и сроковете на доставка да се доуточняват по телефона или e-mail, в момента на обработка на поръчката.

 

10.1 Мога ли да поръчам продукт, който не е наличен?

 

Внос на продукт по желание на клиента се извършва, чрез допълнително договаряне и внасяне на капаро.

 

11. Как да разбера дали поръчката ми е потвърдена?

 

При успешно завършена поръчка ще получите имейл и/или обаждане по телефон или SMS, че поръчката е изпълнена и предадена за доставка. С номера на поръчката можете да следите нейния статус онлайн.

 

12. Как се извършва плащането?

 

На място в офиса (в брой или с карта), при доставка на куриера в брой, по банка.

 

13. Как мога да се възползвам от доставката?

 

Доставката на онлайн поръчките се извършва на територията на цялата страна. В зависимост от избора на клиента това става: Чрез куриерска фирма Еконт Експрес на посочен от клиента адрес; Чрез собствени средства на посочен от клиента адрес (до входа на адреса или най-близкото място където е възможно да се паркира); На посочен от клиента офис на куриерската фирма; В магазин от партньорската мрежа на JAR Computers. 

 

14. Безплатна ли е доставката?

 

Всички стоки на стойност над 100 лв., които не са в промоция, са с безплатна доставка, освен ако не ползвате други намаления или отстъпки. Доставката в магазин от партньорската мрежа на JAR Computers е безплатна, като доставката може да бъде изпълнена съгласно графика за доставки на партньора. Ако ползвате други намаления или отстъпки, продуктите са на стойност под 100 лв., както и на стоки в промоция  доставка е 7.99 лв.

 

14.1 Какъв е срокът за доставка?

 

Времето за доставка обикновено е средно от 1 до 3 работни дни за стоки, налични в централен склад, 1 до 5 работни дни за стоки, налични във външен склад, до 20 работни дни за продукти, които са по поръчка на клиента. Ако продуктът не може да бъде доставен, JAR Computers ще информира за това клиента.

 

15. Мога ли да поръчам онлайн, но да си взема поръчката на място от офисите JAR Computers в страната?

 

Може да си вземете стоката от централния ни офис в гр. София на ул. Гюешево 83 или друг офис в страната, като използвате опцията „запази в магазин“.

 

16. Мога ли да откажа завършена поръчка?

 

Поръчката може да бъде отказана до момента на доставката на стоката. Като това може да стане през личния акаунт от момента на поръчката до започването на изпълнението ѝ и/или на телефони: +35928221000, +35924210879, +359888150056, +359889818099 или на имейл адрес: [email protected] до момента на получаване на стоката.

 

17. Мога ли да поръчам от чужбина?

 

Поръчки от чужбина се изпълняват само, ако доставката е на територията на Република България.

 

18. Мога ли да върна получена стока?

 

Съгласно договора за дистанционна продажба можете да върнете продукта при ненарушен търговски вид без обективна причина за рекламация в срок от 15 дни, считано от датата на получаване на стоката или от датата на сключване на договора - при договор за услуги. Tранспортните разходи са задължение на клиента.

 

19. В кои случаи мога да върна получена пратка?

 

 • При наличие на несъответствие имате право да върнете стоката. Имате избор между възстановяване на сумата или замяна на стоката с нова и корекция на разликата в цената. Разходите за връщане на стоката се поемат от JAR Computers;

 • При нарушена опаковка или неработещ продукт до 24 часа от получаването. Можете да изискате замяна на стоката още при получаването, ако установите, че е в лош търговски вид или до 24 часа след получаването, ако не работи коректно. В този случай разходите по връщане на продукта се поемат от JAR Computers;

 • Объркана стока при доставката. Ако установите, че стоката, която Ви доставя куриера е различна от тази, която сте поръчали, можете да я върнете на куриера. Разходите за доставка се поемат от JAR Computers.

 

20. В кои случаи НЕ мога да върна получена пратка?

 

 • за стоки, изработени и/или преработени съобразно изискванията на клиента или по негова индивидуална поръчка;

 • за консумативи, батерии, канцеларски материали, разпечатани от клиента;

 • за принтери с разпечатани консумативи от клиента;

 • за аудио и видеозаписи или програмни продукти, разпечатани и/или активирани и/или регистрирани от потребителя;

 • за стоки, чиято гаранция е била регистрирана в сайта на производителя;

 • когато не е изпълнено условието при поръчани повече от една бройка от дадена марка и модел стока, опаковката само на един продукт да е разпечатана, а останалите бъдат върнати на продавача запечатани;

 • когато клиентът изрично е поискал от продавача да го посети в дома му с цел извършване на неотложни дейности за ремонт или поддръжка. Когато при такова посещение продавачът предоставя и други услуги в допълнение към тези, поискани от клиента, или достави стоки, различни от резервните части, необходими за извършване на ремонта или на поддръжката, правото на отказ се прилага за тези допълнителни услуги или стоки;

 • при предоставяне на услуги, при които услугата е предоставена напълно и изпълнението й е започнало с изричното предварително съгласие на потребителя и потвърждение от негова страна, че знае, че ще загуби правото си на отказ, след като договорът бъде изпълнен изцяло от продавача;

 • при предоставяне на цифрово съдържание, което не се доставя на материален носител, когато изпълнението е започнало с изричното съгласие на потребителя, който е потвърдил, че знае, че по този начин ще загуби правото си на отказ;

 • за стоки, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето;

 • за стоки, които след като са били доставени и поради естество им са се смесили с други стоки, от които не могат да бъдат отделени;

 • предоставяне на услуги, транспорт на стоки, отдаване под наем, развлекателни дейности, ако договорът предвижда конкретна дата или срок за изпълнение;

 • за стоки, които поради своето естество са потребими или не могат да бъдат върнати или подлежат на бързо разваляне, или има опасност от влошаване на качествените им характеристики;

 • за стоки и услуги, чиято цена зависи от колебанията на финансовите пазари, които продавачът не е в състояние да контролира.
   

 

21. При какви условия мога да върна пратката?

 

 • Всички стоки трябва да бъдат в същото състояние като при доставката, без наранявания, в изряден търговски вид и пълна окомплектовка с прилежащите аксесоари и документи;

 • Стоката трябва да бъде в оригинална опаковка и пълна окомплектовка: аксесоари, дискове, ръководства, транспортна опаковка, оригинална гаранционна карта и всички документи, с която е била доставена;

 • Стоката трябва да бъде без следи от употреба, драскотини, наранявания, охлузвания, със защитни найлонови покрития, ако е имало такива и други външни белези;

 • Опаковката трябва да е здрава, да не е разкъсана, надраскана или повредена;

 • Ако стоката е била придружена с подарък, трябва да се върне и подаръка;

 • Ако стоката е с модифициран или изтрит софтуер, следва да бъде възстановен до фабричния инсталационен вид.

Ако продуктът бъде върнат в състояние, в което не може да бъде продаден като нов, си запазваме правото да изискаме такса за привеждането му в началния му вид (ако е възможно) или за покриване разликата в цената, получила се при продажбата на продукта като втора употреба, или по избор на клиента да му доставим продукта обратно за негова сметка.

 

22. На какъв адрес мога да върна продуктите?

 

гр. София, ул. Гюешево 83, Бизнес Център Сердика, фирма JAR Computers.

Ако имате въпроси се обадете на телефон: 028221000

Моля, използвайте формата за описание на причините поради, които връщате пратката ето тук.

 

23. Защитени ли са личните ми данни?

 

JAR Computers е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и на водените от тях регистри“ с идентификационен № 15086.

Личните данни, получени за обработка от потребителите, се съхраняват на сървъри, достъпът до които се осъществява посредством SSL сертификати с удостоверител Геотръст.

 

24. Как мога да получа повече информация?

 

e-mail: [email protected]

Позвънете на тел 028221000

             Работно време:

понеделник/петък: 9:00 -19:00 часа
събота: 10:00 - 15:00 часа
неделя: Почивен ден