Мастила

Най-продавани от групата Покажи повече
На Промоция от групата Покажи повече
МАСТИЛА ЗА ПРИНТЕРИ ИЛИ ТОНЕРИ

Мастила за принтери 1
Мастила за принтери - Научете повече!

Когато търсите правилния принтер за вашия дом или офис могат да възникнат много въпроси кой е най-подходящият за нуждите ви. Между различните модели има много разлики, една от основните са консумативите, които използват за печат – съществуват мастиленоструйни, които използват касети с мастила за принтери и лазерни, които използват тонери. Чрез мастилата за принтери и тонерите всъщност се постигат два съвсем различни метода на принтиране, с различни специфики, предимства и недостатъци, с които е добре да се запознаете, преди да решите какво устройство най-добре ще отговаря на вашите нужди.

 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ МАСТИЛАТА ЗА ПРИНТЕРИ?

Касетите с мастила за принтери се използват от мастиленоструйни принтери и се предлагат в различни цветове, но най-често срещаните цветове са циан (синьо), магента (червен нюанс), жълто и черно. С тези четири основни цветове мастила за принтери всъщност е възможно уредът да отпечата всички необходими цветове. Те всъщност се получават от смесването на само тези четири цвята. Все пак някои фотопринтери използват многоцветни или трицветни касети с мастила за принтери. Те включват по-светли цветни версии на стандартните четири цвята мастила за принтери, като светли циан, магента и жълто, заедно със светло черно и дори светло черно, за да се улесни поучаването на по-широка гама от нюанси във възпроизвеждане на снимки.

 

КАК РАБОТЯТ МАСТИЛАТА ЗА ПРИНТЕРИ?

Мастила за принтери 2
Мастила за принтери - Разгледайте при нас!

За да разберем повече за мастилата за принтери, нека първо разберем как работят. По време на печат мастилата за принтери се пръскат върху хартията през малките дюзи в печатащата глава. Тези канали гарантират, че мастилата за принтери формират желаните линии и форми на буквите или изображенията. Чрез този процес вашите документи ще излязат от принтера изглеждайки точно по същия начин, по който ги виждате на вашия компютър. Важно е да се знае, че касетите с мастила за принтери имат ограничен срок на годност, тъй като мастилото може да изсъхне с времето, особено ако не печатате често, шансът за дехидратация е голям.

 

РАЗЛИКА МЕЖДУ МАСТИЛАТА ЗА ПРИНТЕРИ И ТОНЕРИТЕ

Разликата между тонерите и касетите с мастила за принтери е основно в това, че тонерите съдържат прах вместо течно мастило. Тонерите се използват в лазерните принтери. Лазерният принтер проектира документа върху част, наречена барабан. Този барабан е електрически заредена ролка, към която прахът от тонера се придържа според посочения модел. Прахът се отпечатва върху хартия с помощта на топлина.

При някои лазерни принтери барабанът е като част от тонера, а при други се закупува отделно. Тонерите, които включват барабан, често са по-скъпи, така че е важно да имате предвид това, когато купувате своя лазерен принтер. За разлика от мастилата за принтери, тонерите на прах не могат да изсъхнат, така че те издържат по-дълго време. Когато стане време тонерът да се нуждае от смяна, ще видите сигнализация за това на LCD екрана на вашия лазерен принтер.

ОРИГИНАЛНИ КАСЕТИ С МАСТИЛА ЗА ПРИНТЕРИ

Мастила за принтери 3
Мастила за принтери - Голям избор!

Оригиналните касети с мастила за принтери, наричани още OEM (Original Equipment Manufacturer) представлява нова касета, в която всички части са направени от същия производител като вашия принтер и съответно е и напълнена с мастила за принтери от тях. OEM е производител на оригинално оборудване, който е направил частите и продуктите, които се използват в предоставеното оборудване, което произвеждат. Например Epson произвежда касети с мастила за принтери, които да се използват в принтери Epson.

 

СЪВМЕСТИМИ КАСЕТИ С МАСТИЛА ЗА ПРИНТЕРИ

Съвместими касети с мастила за принтери са нови касети, но те са направени и напълнени от производител трета страна и не са свързани с производителите на вашия принтер. Те са направени така, че да могат без проблем да работят с конкретни модели принтери. Според изискванията е задължително този тип мастила за принтери да бъдат ясно означени като съвместими (Compatible) или като Not OEM product.

 

РЕЦИКЛИРАНИ КАСЕТИ С МАСТИЛА ЗА ПРИНТЕРИ

Мастила за принтери 4
Мастила за принтери - от JAR Computers!

Рециклираните (наричани още възстановени) касети с мастила за принтери са тези, които са били рециклирани, преработени и напълнени отново, за да заменят оригиналната касета. При рециклираните касети с мастила за принтери повредените части са сменени и почистени, за да се получи нова касета, която работи без проблем с вашия принтер, като нова.

Имайки предвид , че съвместимите касети издържат по-дълго, ако се съхраняват на хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина. Ако пък печатате редовно, закупуването на съвместими касети с мастила за принтери ще бъде по-добър избор, тъй като са по-евтини от оригиналите и обикновено съдържат повече мастило – така значително ще намалите разходите си за печат. Можете да изберете и касети с мастила за принтери с голям капацитет или XL, така че мастилото ви да издържи по-дълго без смяна. Тези мастила за принтери се предлагат както в оригинални, така и в съвместими касети, съдържат повече мастило от касетите със стандартен капацитет, така че можете да отпечатате повече страници за по-малко пари.

КАКВИ КАСЕТИ С МАСТИЛА ЗА ПРИНТЕРИ ДА ИЗБЕРЕТЕ?

Мастила за принтери 5
Мастила за принтери - Поръчайте сега!

Има разлики между оригиналите и съвместимите касети с мастила за принтери и неслучайно съвместимите модели са на по-ниска цена. Отговорът на въпроса какви касети с мастила за принтери е най-добре да изберете, зависи на първо място от следните две неща – какво печатате и колко често печатате? Ако печатате рядко основното притеснение е изсъхването на касетите с мастила за принтери, което да причини и запушване в главата на уреда. Така че, ако печатате няколко листа или по-малко на месец, по-скоро си струва да се придържате към оригиналите касети с мастила за принтери, или дори да си помислите за лазерен принтер с тонер, вместо мастило.

 

КАКВА Е РАЗЛИКАТА ПРИ ПЕЧАТАНЕТО ОТ СЪВМЕСТИМИ И ОРИГИНАЛНИ МАСТИЛА ЗА ПРИНТЕРИ?

Когато става въпрос за отпечатване на професионални снимки, оригиналните мастила за принтери с оригинална хартия ще ви дадат най-добрите резултати, тъй като са проектирани да работят заедно. Това не означава, че съвместимите мастила за принтери не предлагат отпечатъци на снимки със страхотно качество, стига все пак да ги купувате от проверен производител. Така различаването между оригиналните и съвместимите мастила за принтери е почти невъзможно за обикновения потребител. Един от плюсовете на изображенията, печатани с оригинални мастила за принтери все пак е, че изображенията остават за по-дълго във времето без да избелеят.

 

Мастила за принтери 100
Мастила за принтери 100 - JAR Computers!
Мастила за принтери 101
Мастила за принтери 101 - JAR Computers!
Мастила за принтери 102
Мастила за принтери 102 - JAR Computers!
Мастила за принтери 103
Мастила за принтери 103 - JAR Computers!
Мастила за принтери 104
Мастила за принтери 104 - JAR Computers!
Мастила за принтери 105
Мастила за принтери 105 - JAR Computers!
Мастила за принтери 106
Мастила за принтери 106 - JAR Computers!
Мастила за принтери 107
Мастила за принтери 107 - JAR Computers!
Мастила за принтери 108
Мастила за принтери 108 - JAR Computers!
Мастила за принтери 109
Мастила за принтери 109 - JAR Computers!
Мастила за принтери 110
Мастила за принтери 110 - JAR Computers!
Мастила за принтери 111
Мастила за принтери 111 - JAR Computers!
Мастила за принтери 112
Мастила за принтери 112 - JAR Computers!
Мастила за принтери 113
Мастила за принтери 113 - JAR Computers!
Мастила за принтери 114
Мастила за принтери 114 - JAR Computers!
Мастила за принтери 115
Мастила за принтери 115 - JAR Computers!
Мастила за принтери 116
Мастила за принтери 116 - JAR Computers!
Мастила за принтери 117
Мастила за принтери 117 - JAR Computers!
Мастила за принтери 118
Мастила за принтери 118 - JAR Computers!
Мастила за принтери 119
Мастила за принтери 119 - JAR Computers!
Мастила за принтери 120
Мастила за принтери 120 - JAR Computers!
Мастила за принтери 121
Мастила за принтери 121 - JAR Computers!
Мастила за принтери 122
Мастила за принтери 122 - JAR Computers!
Мастила за принтери 123
Мастила за принтери 123 - JAR Computers!
Мастила за принтери 124
Мастила за принтери 124 - JAR Computers!
Мастила за принтери 125
Мастила за принтери 125 - JAR Computers!
Мастила за принтери 126
Мастила за принтери 126 - JAR Computers!
Мастила за принтери 127
Мастила за принтери 127 - JAR Computers!
Мастила за принтери 128
Мастила за принтери 128 - JAR Computers!
Мастила за принтери 129
Мастила за принтери 129 - JAR Computers!