Охранителни камери

Най-продавани от групата Покажи повече
На Промоция от групата Покажи повече
Често задавани въпроси

Какви видове охранителни камери за видеонаблюдение същестуват?

Видовете охранителни камери за видеонаблюдение биват:

Според технологията:
Аналогови камери
Цифрови IP камери

Според връзката:
Жични камери
Безжични камери

Според формата:
Bullet камери (продълговата форма)
Куполни камери (по-широки и не толкова дълги)
360 градусови камери

Според движението:
Стационарни камери
PT (Pan/Tilt) камери
PTZ (Pan/Tilt/Zoom) камери

Според употребата:
Камери за вътрешен монтаж
Камери за външен монтаж

Според защитата:
Обикновени камери
Вандалоустойчиви камери

Според захранването:
Чрез адаптер
PoE захранване

Каква е заликата при охранителни камери с 2.8мм обектив и 3.6мм/4мм обективи?

Разликата е в приближението на самият обектив, както и ъгъла на видимост.
Охранителни камери с 2.8мм обектив имат по-голям ъгъл на видимост и по-отдръпната картина в сравнение с тези с 4мм обектив, който има по-тесен ъгъл на виждане и по-приближена картина.

Могат ли охранителните камери за видеонаблюдение да се глдат на телефон?

Повечето производители на охранителни камери за видеонаблюдение в днешно време имат разработени приложения за гледане на охранителните камери през телефон. Все пак преди покупката е добре да се провери дали съответната камера и/или система за видеонаблюдение поддържа преглед през смартфон.

Задължително ли трябва да закупя устройство за запис или мога да ползвам камерата самостоятелно?

В днешно време има редица охранителни камери за видеонаблюдение, които има вграден слот за карта с памет. Te основно са IP камери, а не аналогови. Не е задължително да закупувате допълнителен NVR, ако закупите такъв вид камера. Освен това някои камери могат да бъдат настроени да записват в облак.

ВСЕВИЖДАЩОТО ОКО НА ГОЛЕМИЯ БРАТ И ЗАЩО ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ОХРАНИТЕЛНИ КАМЕРИ

През последните десетилетия можем да забележим употребата на охранителни камери на все повече и различни места. И това съвсем не е случайно. Охранителните камери са една от най-разпространените и разпознаваеми технологии, използвани, за да наблюдаваме, но и да бъдем наблюдавани, в ежедневието си. Мрежи от камери се инсталират от агенции и малки фирми с цел наблюдение и предотвратяване на престъпления на определени места. Технологията на тези камери се усъвършенства все повече: някои охранителни камери имат опция за 360-градусово видео или инфрачервено заснемане. Някои модели охранителни камери могат да бъдат оборудвани със софтуер за разпознаване на лица в реално време или на регистрационен номер на автомобили. Можете да научите повече по темата и да разгледате нашите предложения за охранителни камери в JAR Computers.

НАЙ-ЧЕСТАТА УПОТРЕБА НА ОХРАНИТЕЛНИ КАМЕРИ

Повечето модели охранителни камери се използват за охрана, защита и контрол на дома, офиса, обществени сгради, търговски обекти, гаражи, охраняеми паркинги, паркове и др. В зависимост от конкретното приложение на тези камери системите за видеонаблюдение се различават по брой на компонентите и сложност на структурата – от 1-2 IP охранителни камери за директно наблюдение (което може да бъде контролирано чрез компютър или смартфон) до сложни системи, които се състоят от множество камери.

ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ОХРАНИТЕЛНИ КАМЕРИ ПОДОБРЯВА ОБЩЕСТВЕНАТА БЕЗОПАСНОСТ

охранителни камери  1
охранителни камери - научете повече

Да, звучи като генерализиране, но е факт – една от функциите на охранителни камери е именно чрез наблюдение (включително на обекти, които са частна собственост) да се подобри обществената безопасност. Когато инсталираме охранителни камери, повишаваме безопасността на дома си. Точно така, основната полза от охранителни камери на обществени места е осигуряването на по-голяма сигурност – не само на собственика на мястото, а и на минувачите. Монтираните на правилни места камери за наблюдение помагат да сте в безопасност по време на престоя си в музикални клубове например, както и докато пътувате или дори пазарувате в магазина. Обществените охранителни камери, поставени на ключови места, като кръстовища, магазини за търговия на дребно, паркинги, музеи и концертни зали, вършат отлична работа в осигуряването на 360-градусово наблюдение на потенциални нежелани инциденти и престъпления. С помощта на охранителни камери някои престъпления могат да бъдат предотвратени – ако подозрително лице бъде засечено от охранителни камери в даден район, охранителят може да се свърже със съответните органи, които да се намесят, преди да бъдат нанесени щети или да е извършено престъпление. Имайки предвид това, с помощта на охранителни камери обществената безопасност е гарантирана и страхът на хората от престъпления може да бъде намален, като същевременно се създава усещане за сигурност.

ИЗПОЛЗВАНЕ НА ОХРАНИТЕЛНИ КАМЕРИ В И ОКОЛО ДОМА ВИ

Безспорен факт е, че използването на охранителни камери за домашна сигурност има много позитиви. Тези охранителни камери "наблюдават" дома ви както отвътре, така и отвън, и служат като допълнителен чифт очи и уши за наблюдение на вашия имот. Добре е да сме запознати с ползите от монтирането на вътрешни и външни охранителни камери, с потенциала им да възпират престъпниците, но и с други приложения на охранителни камери, като монитори за домашни любимци и бебета.

ЗАЩИТАВА ЛИ НИ УПОТРЕБАТА НА ОХРАНИТЕЛНИ КАМЕРИ?

охранителни камери  2
охранителни камери - защита

Системата от охранителни камери за домашна употреба е отличен инструмент за защита на дома и може да работи като възпиращ потенциални престъпници инструмент. Крадците внимават за имоти, на които на видно място са инсталирани охранителни камери. Освен това, ако се извърши престъпление, тези камери могат да помогнат за събирането на доказателства. От имуществени щети до потенциално идентифициране на престъпници, които влизат с взлом – престъплението е заснето с охранителни камери и вероятността да можете да установите кои са извършителите и да предприемете съответните действия нараства. Тези камери за сигурност на дома работят най-добре за защита на вашата собственост, когато са в допълнение към система за домашна сигурност. За да пестят батериите си, безжичните охранителни камери започват да записват само когато засекат движение (ако имат такава опция).

КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА НА ДОМАШНИТЕ ОХРАНИТЕЛНИ КАМЕРИ?

охранителни камери  3
охранителни камери - предимства

Спокойствието е едно от основните предимства при използването на охранителни камери, независимо дали изберете да инсталирате охранителни камери, които са кабелни, или са безжични. Тези охранителни камери могат да подобрят сигурността на вашия дом, като ви позволяват да наблюдавате какво се случва там, независимо къде се намирате в момента. Тези охранителни камери излъчват от дома ви на живо на вашия смартфон или компютър, като по този начин може да получите незабавни сигнали за всяка необичайна дейност. Доказано е, че използването на охранителни камери е отлично възпиращо средство за престъпниците. Експертите препоръчват да се разчита не само на охранителни камери, но и на цялостната система за домашна сигурност като най-добрата защита. Според тях най-качествена е комбинацията на алармена система със система с охранителни камери. Домашните охранителни камери са ефикасни не само за охрана на вашия имот, а и за наблюдение на деца и домашни любимци, когато не можете да присъствате на място. Съществуват и охранителни камери с лицево разпознаване, които можете да монтирате до входната си врата и да получавате на смартфона си съобщение, че член на семейството ви (например детето) се е прибрал вкъщи.

КОИ СА НАЙ-ВАЖНИТЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ДОМАШНИ ОХРАНИТЕЛНИ КАМЕРИ?

охранителни камери  4
охранителни камери - свържете се с нас

Важно е първо да вземете решение дали желаете вашите камери да записват кадри непрекъснато, или да се включват посредством сензор за движение. Постоянният запис от охранителни камери ще гарантира, че няма да пропуснете нищо, но ще изисква повече място за съхранение и не е подходящо за безжични камери, захранвани от батерии. Кадрите от тези охранителни камери трябва да се съхраняват или на самите камери, или на сървър, където да имате достъп до тях за определен период. Инсталираните камери също така могат да ви предупреждават за движение чрез изпращане на известие до вашия смартфон или таблет и на видео с добро качество. Разгледайте нашите предложения в JAR Computers, за да направите своя избор. Ние предлагаме както аналогови и хибридни охранителни камери, така и цифрови IP камери. Следете седмичните ни WEB промоции, за да се възползвате от промоционалните цени за избрания от вас модел. Възможно е купуване на изплащане, за да се съобразите с вашия бюджет. Със сигурност инвестицията си струва, защото гарантира вашето безценно спокойствие.

ВСЕВИЖДАЩОТО ОКО НА ГОЛЕМИЯ БРАТ И ЗАЩО ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ОХРАНИТЕЛНИ КАМЕРИ

НАЙ-ЧЕСТАТА УПОТРЕБА НА ОХРАНИТЕЛНИ КАМЕРИ

ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ОХРАНИТЕЛНИ КАМЕРИ ПОДОБРЯВА ОБЩЕСТВЕНАТА БЕЗОПАСНОСТ

ИЗПОЛЗВАНЕ НА ОХРАНИТЕЛНИ КАМЕРИ В И ОКОЛО ДОМА ВИ

ЗАЩИТАВА ЛИ НИ УПОТРЕБАТА НА ОХРАНИТЕЛНИ КАМЕРИ?

КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА НА ДОМАШНИТЕ ОХРАНИТЕЛНИ КАМЕРИ?

КОИ СА НАЙ-ВАЖНИТЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ДОМАШНИ ОХРАНИТЕЛНИ КАМЕРИ?

Охранителни камери 130
Охранителни камери 130 - JAR Computers!
Охранителни камери 129
Охранителни камери 129 - JAR Computers!
Охранителни камери 128
Охранителни камери 128 - JAR Computers!
Охранителни камери 127
Охранителни камери 127 - JAR Computers!
Охранителни камери 126
Охранителни камери 126 - JAR Computers!
Охранителни камери 125
Охранителни камери 125 - JAR Computers!
Охранителни камери 124
Охранителни камери 124 - JAR Computers!
Охранителни камери 123
Охранителни камери 123 - JAR Computers!
Охранителни камери 122
Охранителни камери 122 - JAR Computers!
Охранителни камери 121
Охранителни камери 121 - JAR Computers!
Охранителни камери 120
Охранителни камери 120 - JAR Computers!
Охранителни камери 119
Охранителни камери 119 - JAR Computers!
Охранителни камери 118
Охранителни камери 118 - JAR Computers!
Охранителни камери 117
Охранителни камери 117 - JAR Computers!
Охранителни камери 116
Охранителни камери 116 - JAR Computers!
Охранителни камери 115
Охранителни камери 115 - JAR Computers!
Охранителни камери 114
Охранителни камери 114 - JAR Computers!
Охранителни камери 113
Охранителни камери 113 - JAR Computers!
Охранителни камери 112
Охранителни камери 112 - JAR Computers!
Охранителни камери 111
Охранителни камери 111 - JAR Computers!
Охранителни камери 110
Охранителни камери 110 - JAR Computers!
Охранителни камери 109
Охранителни камери 109 - JAR Computers!
Охранителни камери 108
Охранителни камери 108 - JAR Computers!
Охранителни камери 107
Охранителни камери 107 - JAR Computers!
Охранителни камери 106
Охранителни камери 106 - JAR Computers!
Охранителни камери 105
Охранителни камери 105 - JAR Computers!
Охранителни камери 104
Охранителни камери 104 - JAR Computers!
Охранителни камери 103
Охранителни камери 103 - JAR Computers!
Охранителни камери 102
Охранителни камери 102 - JAR Computers!
Охранителни камери 101
Охранителни камери 101 - JAR Computers!