Престъпления срещу личността, извършени при професионална непредпазливост

Престъпления срещу личността, извършени при професионална непредпазливост

id s1323497
 • Марка: No Brand
 • Код на продукта: 9789542826262
 • Изчерпана наличност
  28.79 лв

  Всички цени са с начислен ДДС

  Описание
  „Книгатa представлява частна криминалистическа методика за разследване на престъпления по чл. 123 и чл. 134 НК
  За пръв път са обхванати всички важни въпроси, свързани с разследването на престъпления срещу личността, извършени при професионална непредпазливост.
  Изданието съчетава научно утвърдените в теорията познания, практическия опит на автора и конкретните резултати от проведени емпирични изследвания сред разследващи полицаи и анализ на приключили досъдебни производства. В методиката авторът предлага нови и аргументирани възможности за оптимизиране на дейността по разкриване и разследване на престъпни посегателства от разглеждания вид, които биват извършвани най-вече в областите на медицината, строителството и работата със строителни машини, дърводобива и дървообработването, дейности, свързани с боравенето, транспортирането, съхранението и унищожаването на взривни вещества и боеприпаси, петролни и нефтопродукти, химически вещества и др.
  В този смисъл пособието е подходящо и полезно за дейността на разследващите и правоприлагащите органи, за практикуващите адвокати и юрисконсулти, както и за обучаемите от юридическите факултети и Академията на МВР.“
  Доц. д-р Людмил Георгиев

  • Какво пазаруват другите Какво пазаруват другите
  • Какво пазаруват другите Най-продавани продукти
  • Какво пазаруват другите Промоционални продукти

  Свързани продукти