Видеонаблюдение

Най-продавани от групата Покажи повече
На Промоция от групата Покажи повече
Камери за видеонаблюдение – как да изберете

Разнообразието от камери за видеонаблюдение е доста голямо и е важно да подберете подходящите модели, когато имате нужда от система за сигурност. С камери за видеонаблюдение можете да се погрижите за сигурността на частни или бизнес имоти, като осигурите денонощно наблюдение и запис на всичко, което се случва около обекта. Ето какво трябва да знаете, преди да направите своя избор на камери за видеонаблюдение.

Камери за видеонаблюдение 1
Камери за видеонаблюдение - Разгледайте при нас!

Необходимостта от камери за видеонаблюдение

Разбира се, наличието на камери за видеонаблюдение не може да предпази вашите обекти от инциденти. Но тяхното наличие може успешно да прогони крадците и нежеланите посетители и дори да ви предпази от пожар или наводнение.

Съвременните системи с камери за видеонаблюдение разполагат с допълнителни възможности като сензори за движение или за топлина, които позволяват много по-качествена защита на имота ви. Нещо повече, новите камери за видеонаблюдение могат да бъдат свързани към системи за моментално известяване към мобилния ви телефон или към органите на реда в случай на пожар, нахлуване или друго предварително зададено от вас събитие.

Освен всичко останало, сигналът от новите камери за видеонаблюдение може да бъде подробно записван, което означава, че можете да разполагате с видеозапис на всичко, което си случва около обекта ви часове или дни назад. Това може да помогне за изясняване на обстоятелствата около инцидента или за залавяне на нарушителите.

Цените на днешните камери за видеонаблюдение са сравнително ниски и позволяват да бъдат използвани както за домашни нужди, така и за нуждите на средния или малкия бизнес. Освен всичко останало, моделите камери за видеонаблюдение често предлагат персонални настройки, за да отговорят максимално добре на вашите нужди и изисквания.

Системи с камери за видеонаблюдение за бизнеса

Монтираните камери за видеонаблюдение около обекта обикновено са видими и този факт е в състояние да разубеди нарушителите. Освен това може да помогне на органите на реда да разпознаят и да заловят престъпниците. Но това не е всичко. С камери за видеонаблюдение можете да наблюдавате производствения процес, работата на служителите и работниците си, обслужването на клиентите и т.н. Дори да ви се стори, че инсталирането на система с камери за видеонаблюдение е голяма инвестиция, с времето тя ще се изплати заради спокойствието, което ще получите, и допълнителните възможности да наблюдавате бизнеса си и да коригирате евентуалните пропуски.

Функционалности на системите с камери за видеонаблюдение

Съвременните камери за видеонаблюдение могат да ви осигурят една или няколко високотехнологични функции като нощно заснемане, откриване и реагиране на движение, панорамен запис, увеличаване и приближаване на фокуса и др. Какви камери за видеонаблюдение ще изберете ще зависи от вашите нужди. Ако искате да наблюдавате дома си през нощта, изберете камери за видеонаблюдение с нощно заснемане. За наблюдение на вилата или друго рядко посещавано място може да изберете реагиране на движение, за да включвате устройствата само когато има нужда от това. Възможностите за известия също не са за пренебрегване, тъй като могат да ви държат в течение при евентуален нежелан инцидент.

Камери за видеонаблюдение 2
Камери за видеонаблюдение - изберете вашата!

Какви характеристики имат моделите камери за видеонаблюдение

Моделите камери за видеонаблюдение могат да имат различни спецификации, които също да ви помогнат да направите по-подходящ за нуждите ви избор.

Първата характеристика е честотата на кадрите. За да получите запис с плавно движение, са ви необходими камери за видеонаблюдение с честота поне 10-15 кадъра, а при 30 кадъра в секунда ще получите изключително плавни движения. Колкото по-малко са кадрите, толкова по-накъсано ще е движението и толкова по-големи паузи ще има от кадър до кадър.

Една от основните характеристики, които да търсите в моделите камери за видеонаблюдение, е предназначението им за външна или вътрешна употреба. Повечето камери за видеонаблюдение за външно приложение са с метален корпус, така че да са устойчиви на метеорологични условия. Ако искате допълнителна защита срещу набези, потърсете вандалоустойчиви камери за видеонаблюдение, те са подсилени срещу удари, а и начинът им на разглобяване е усложнен с цел да не могат да бъдат лесно демонтирани.

Ако имате нужда и от аудиозапис, потърсете камери за видеонаблюдение, които улавят звука. Тази опция не се предлага от всички камери за видеонаблюдение. Но в същото време има модели, които имат не само микрофон, но и говорител, тоест можете дистанционно да разговаряте с хората, които виждате на камерата.

Някои модели камери за видеонаблюдение разполагат също така с вградено осветление, което се активира при затъмняване на околната среда. Нощните камери за видеонаблюдение обикновено могат да заснемат и в инфрачервен диапазон при слаба светлина, но колкото повече диоди има в камерата, толкова по-хубав и ясен запис ще получите през нощта. Обърнете внимание и до колко метра работи осветлението.

Помислете също и за вида на корпуса на новите ви камери за видеонаблюдение. Най-често срещаните модели са добре познатите правоъгълни кутии, които се монтират на рамо на стената и стърчат напред. Може да изберете и камери за видеонаблюдение с куполообразни корпуси, които се монтират на тавана и имат доста по-елегантна визия. Моделите камери за видеонаблюдение с PTZ могат да се управляват дистанционно, за да регулирате удобно зрителното им поле.

Аналогови и IP камери за видеонаблюдение

Камери за видеонаблюдение 3
Камери за видеонаблюдение - свържете се с нас!

Двата основни вида камери за видеонаблюдение са аналоговите и тези с IP.

Традиционните аналогови камери за видеонаблюдение са по-бюджетен вариант, обикновено те варират между 1 и 8 мегапиксела, но са с по-лошо качество заради аналоговата технология.

Моделите IP камери за видеонаблюдение предлагат значително повече възможности. На първо място, те осигуряват доста по-добра картина, тъй като използват цифрова технология и имат резолюция между 2 и 12 мегапиксела. Освен това имат доста по-голямо зрително поле. Но по-важното е, че предлагат много повече модерни функционалности като автоматичен запис на кадри при движение или зададени обстоятелства, автоматично изпращане на известия към собственика или органите на реда. Освен известия, може да получавате направо и запис от събитията пред вашите камери за видеонаблюдение. Това е много удобно за наблюдение на дома ви, когато не сте вкъщи, или за наблюдение на вила или друг имот, който не обитавате постоянно.

Камери за видеонаблюдение в JAR Computers

В JAR Computers ще откриете огромно разнообразие от модели камери за видеонаблюдение на доказани марки. С тях можете да създадете системи за различни нужди и обекти, които да ви осигурят необходимата функционалност и спокойствието, от което имате нужда. Не се колебайте да се свържете с нашите консултанти, които ще ви помогнат да подберете правилните камери за видеонаблюдение за вашия имот и да създадете надеждна и ефективна охранителна система за видеонаблюдение.

Камери за видеонаблюдение – как да изберете

Необходимостта от камери за видеонаблюдение

Системи с камери за видеонаблюдение за бизнеса

Функционалности на системите с камери за видеонаблюдение

Какви характеристики имат моделите камери за видеонаблюдение

Аналогови и IP камери за видеонаблюдение

Камери за видеонаблюдение в JAR Computers