Услуги и сервиз

Сервизни услуги

 

Сервизните услуги са важна част от стратегията на JAR Computers, за да поддържа високо ниво на обслужване на своите клиенти. За целта в нашия сервиз се извършва бърз и коректен гаранционен и извънгаранционен ремонт на клиентски устройства, както и много други сервизни услуги, сред които инсталиране, конфигуриране и диагностика на компютърни системи и др.

Можете да се свържете със сервиза на телефон 024210868 (директен) или телефон / факс: 028221000 (централа), да попълните сервизната ни форма онлайн или по e-mail: [email protected] на разположение 24 часа, 7 дни в седмицата и 365 дни в годината. Адрес: гр.София, ул. Гюешево 83 - Бизнес Център Сердика , офис JAR Computers.

 

 

Проверка статуса на сервизна поръчка

 

С помощта на настоящата форма можете да проверите статуса на поръчката си, подадена в нашия сервиз. За да направите това, ще са Ви необходими номер на протокол и парола за достъп, които се генерират и отпечатват върху издадения от JAR Computers протокол за ремонт.

On-line проверката на статуса на сервизните поръчки е направена единствено и само за Ваше удобство, като целта е клиентът да бъде в непрекъснато течение за състоянието, в което се намира оставения за ремонт при нас продукт без да е необходимо да се обажда по телефона или да идва на място в сервиза.

При издаването на протокола за ремонт, Вие получавате уникален номер и парола в нашата база данни, които се използват за on-line проверка на статуса. Желателно е тази информация да не бъде предоставяна на неоторизирани от Вас лица. Въведете номера и паролата от сервизния протокол във формата и натиснете бутона "Търси".

!!!Спазвайте точния разряд на символите при въвеждането на паролата!

 

 

Последователност на сервизното обслужване

 

Ремонтът на продукти в сервиза на JAR Computers се извършва в следния ред:

Устройството се доставя в сервиза от клиента или упълномощено от него лице в пълна окомплектовка, без видими външни дефекти и придружаващата го гаранционна карта.

Клиентът попълва предоставената му от служител на фирмата сервизна форма, в която описва съответните оплаквания. Въз основа на нея служителят издава протокол за ремонт, който се регистрира в системата за контрол на поръчките и се подписва от клиента (упълномощеното лице) и служител на JAR Computers.

Екземпляр се предава на клиента и трябва да бъде пазен и предоставен от него при приключване на поръчката.

Сервизен техник извършва ремонт на устройството, определя се цена за ремонта (ако има такава) или се издава препоръка за подмяна.

Устройството се предава на клиента (или упълномощеното от него лице) само при предоставяне на протокола за ремонт от страна на клиента.

Устройството напуска сервиза на фирмата единствено след предаването на този протокол!

 

 

Сервиз за компютри – какво да очаквате в JAR Computers

Екипът на JAR Computers винаги се е стремил да осигурява максимално качествени услуги за своите клиенти. Можете лесно да видите това, като разгледате каталога ни с над 200 хиляди продукта във всички сфери на ежедневието. Но освен честна търговия и подбор на качествени продукти, в JAR Computers осигуряваме за клиентите си и сервиз за компютри, който гарантира пълно и качествено дългосрочно обслужване и разрешаване на проблемите ви в дългосрочен план.

В нашия сервиз за компютри се предлагат услуги по диагностика, отстраняване на неизправности, поддръжка на хардуер и софтуер, ремонт на компютри. За тази цел нашият сервиз за компютри разполага с подходящи инструменти и технологии, както и с високоспециализирани служители, които могат да разрешат вашите проблеми. Ремонтът в сервиз за компютри се извършва от специализиран техник.

Ето някои от най-честите услуги, на които можете да разчитате в нашия сервиз за компютри.

Сервиз за компютри – изчистване на вируси

Сервиз за компютри 1
Сервиз за компютри - Научете сега!

Заразяването с вируси става доста лесно, но изчистването не е работа за всеки. В нашия сервиз за компютри можете да разчитате на внимателно разрешаване на проблема, като ще се погрижим да запазим важните данни на компютъра ви и да ви предпазим максимално от последващо заразяване.

Сервиз за компютри – ремонт на хардуер

При хардуерен проблем в нашия сервиз за компютри първо се прави физически оглед на устройството, след което се тестват компонентите, за да се открие откъде идва аномалията. Един специалист в сервиз за компютри може да направи първоначални предположения дали проблемът е в захранването, хард диска, RAM паметта, дънната платка, процесора или друг компонент, само на база на вашето описание за проблема, който срещате. Всеки един елемент може да бъде ремонтиран, ако е възможно, или заменен с нов, ако се налага. Така от нашия сервиз за компютри ще излезе отново напълно функциониращо устройство. За целта се налага компютърът да бъде разглобен и сглобен отново с подходящи инструменти и уреди.

Сервиз за компютри – възстановяване и архивиране на данни

Понякога хардуерен или софтуерен проблем, както и заразяване с вирус, може да причини загуба на данни – лични или служебни файлове, снимки, видеа и др. В такъв случай можете да посетите нашия сервиз за компютри, за да опитаме да ги възстановим. Добре е предварително да знаете, че възстановяването на данни невинаги е възможно, но гарантираме, че в нашия сервиз за компютри ще извлечем всеки бит данни, който може да бъде възстановен, и ще го върнем на компютъра ви.

Сервиз за компютри – ремонт на периферни устройства

Освен компонентите в кутията, компютърът има нужда и от редица периферни устройства, за да може да работи добре. В нашия сервиз за компютри ще получите и ремонт и поддръжка на принтери, скенери, клавиатури, мишки, монитори и др.

Сервиз за компютри – отстраняване на софтуерни проблеми

Ако сте посетили сервиз за компютри заради проблем със софтуера, тогава нашите специалисти ще проверят операционната система и допълнителните програми, които сте инсталирали. Ще направят и проверка за вируси, които често водят до нужда от сервиз за компютри.

Сервиз за компютри – диагностика и преинсталиране

Сервиз за компютри 2
Сервиз за компютри - Разгледайте при нас!

Проблемите, свързани с недобро функциониране или забавяне на работата на компютъра често са свързани с операционната система. В нашия сервиз за компютри ще можете да получите преинсталиране с нови версии на всички операционни системи, което ще гарантира по-качествена работа на устройството и повече актуални възможности за работа с всеки тип софтуер.

Дори да нямате проблем, препоръчително е носите регулярно устройството си в сервиз за компютри за диагностика на компонентите. Така ще сте сигурни, че сте осигурили най-добрата грижа за компютъра ви.

Сервиз за компютри – отстраняване на неизправности при работа в интернет

Неправилните настройки на мрежовите карти, рутерите, софтуера и другите елементи за свързване с мрежата могат да доведат до проблеми при използване на интернет. В нашия сервиз за компютри можете да получите бързо разрешаване на проблема, без значение дали става дума за ремонт на хардуер, инсталиране на нов софтуер или настройка на системата.

Сервиз за компютри – конфигуриране на бизнес компютри

Компютрите предлагат доста широки възможности за персонализиране, за да получите в крайна сметка машина, която да отговаря на нуждите и изискванията ви, да бъде максимално удобна и да осигурява добра производителност на труда. Ако не знаете как да направите настройките, в заповядайте в нашия сервиз за компютри. Специалистите тук ще ви изслушат и ще настроят конфигурациите и софтуера така, че да работите по-лесно и ефикасно.

Сервиз за компютри – почистване и смяна на термопаста

Прегряването и затлачването на компютрите с прах се получава често поради липса на охлаждане или генериране на повече от допустимата температура. В нашия сервиз за компютри предлагаме услуги по почистване от прах на лаптопи и компютри. Ако и това не помогне, може да се наложи да се смени термопастата на процесора. Нашите специалисти са готови да помогнат, какъвто и да е проблема.

Сервиз за компютри – гаранционно и извънгаранционно обслужване

Сервиз за компютри 3
Сервиз за компютри - Вижте повече!

Всички компютри, периферни устройства и електроника, които предлагаме в JAR Computers, ще получите с гаранционен срок. Ако се появи проблем по време на гаранцията, достатъчно е да се свържете с нашия сервиз за компютри – ние ще отстраним дефектите на сглобените от нас компютри или ще ви насочим към оторизираният за съответната марка сервиз.

Разбира се, ще ви помогнем и тогава, когато гаранцията е вече изтекла. Това е нашият начин да ви предложим качествени и пълноценни услуги.

Сервиз за компютри – проследяване на сервизна поръчка

Всяка една поръчка, подадена в нашия сервиз за компютри, има актуален статус, който можете да проверите в интернет. Ще научите как става това в момента на получаване на заявката.

За да приемем поръчка за сервиз за компютри, трябва да получим устройството в пълна окомплектовка и с гаранционната му карта, ако е в гаранция. В специален протокол ще опишете оплакванията, които имате. Ще получите номер на заявката, както и протокол за ремонт, който по-късно регистрираме в нашата онлайн система. С този протокол и специален код ще можете да влизате в системата ни за проследяване на поръчки от сервиз за компютри и да проверявате какъв е статусът на вашия ремонт във всеки удобен за вас момент. Пазете протокола, защото ще можете да си вземете ремонтираното устройство само ако го представите на техниците в нашия сервиз за компютри.

Можете да се свържете с нашия сервиз за компютри на телефон 024210868 (директен) или телефон / факс: 028221000 (централа). Можете да попълните сервизната ни форма онлайн или да пишете на e-mail: [email protected]

Физическият адрес на сервиз за компютри е: гр.София, ул. Гюешево 83 - Бизнес Център Сердика, офис JAR Computers.

Сервиз за компютри – какво да очаквате в JAR Computers

Сервиз за компютри – изчистване на вируси

Сервиз за компютри – ремонт на хардуер

Сервиз за компютри – възстановяване и архивиране на данни

Сервиз за компютри – ремонт на периферни устройства

Сервиз за компютри – отстраняване на софтуерни проблеми

Сервиз за компютри – диагностика и преинсталиране

Сервиз за компютри – отстраняване на неизправности при работа в интернет

Сервиз за компютри – конфигуриране на бизнес компютри

Сервиз за компютри – почистване и смяна на термопаста

Сервиз за компютри – гаранционно и извънгаранционно обслужване

Сервиз за компютри – проследяване на сервизна поръчка