UPS

Филтри dole

Order by Table
Order by List


 1. 189.48 лв
 2. UPS PowerWalker DC SecureAdapter 10120431, 25VA/25W, малък UPS за устройства на 12V(рутери/декодери/IP камери), 2600 mAh Li-Ion батерия, до 3 часа поддръжкаUPS PowerWalker DC SecureAdapter 10120431, 25VA/25W, малък UPS за устройства на 12V(рутери/декодери/IP камери), 2600 mAh Li-Ion батерия, до 3 часа поддръжка  65.27 лв
 3. UPS PowerWalker VI 850 SB, 850VA/480W, Line InteractiveUPS PowerWalker VI 850 SB, 850VA/480W, Line Interactive  133.03 лв

 4. 185.25 лв

 5. 286.04 лв

 6. 280.93 лв

 7. 938.26 лв

 8. 236.94 лв

 9. 336.35 лв
 10. UPS Power Walker VFI 1000 CG PF1, 1000VA/1000W, Online, Mini TowerUPS Power Walker VFI 1000 CG PF1, 1000VA/1000W, Online, Mini Tower  748.45 лв

 11. 281.94 лв

 12. 127.97 лв

 13. 490.18 лв

 14. 165.42 лв
 15. UPS Powerwalker VFI 1500 CG PF1, 1500VA/1500W, LCD дисплей, ONLine, Mini TowerUPS Powerwalker VFI 1500 CG PF1, 1500VA/1500W, LCD дисплей, ONLine, Mini Tower  925.85 лв

 16. 214.25 лв

 17. 1337.54 лв

 18. 181.76 лв

 19. 286.04 лв

UPS – какво е това и как да го използвате

UPS 1
UPS - Разгледайте при нас!

UPS (съкратено от английското Uninterruptible Power Supply – непрекъсваемо захранване) е устройство, което в същността си е акумулаторна батерия и служи да предпазва свързаното към него оборудване от внезапни проблеми със захранването. Знаете, че рязкото прекъсване на захранването, както и токовите удари могат сериозно да увредят фината електроника в компютърните системи. Точно за такива ситуации имате нужда от UPS, който да осигури резервно захранване и/или да предпази техниката от шоковото напрежение и ток.

Има три основни типа UPS: Standby, Online и Line Interactive.

Standby UPS

Standby UPS е най-опростената и евтина версия. По същество той подава захранване директно от електрическата мрежа към захранването на компютъра до прекъсване на захранването. Ако захранването прекъсне, UPS ще премине към използване на вътрешната си батерия, за да осигури работата на свързаното устройство. Най-големият недостатък на тази версия е, че UPS изчаква известно време, докато открие, че няма електричество в мрежата, преди да премине към захранване от батерия. Възможно е в този кратък период от време, наречен „време за превключване“, компютърът, свързан към него, да прекъсне работата си. Това може да доведе до загуба на важни, незапазени данни.

За съжаление, някои производители на Standby UPS премахват способността за филтриране входящата мощност, както и потискането на високите напрежения в тези видове UPS като мярка за понижаване на цената на продукта.

Online UPS

UPS 2
UPS - от JAR Computers!

Online UPS  (понякога наричани „UPS с двойно преобразуване“) е подобен на Standby, но има и някои забележителни разлики. Тук захранването на компютъра на практика идва от батерията на устройството, а електрическата мрежа непрекъснато презарежда самата батерията. Това прилича на използването на лаптоп, докато е включен. Ако електричеството бъде прекъснато, UPS ще продължи да подава ток към компютъра и той ще продължи да работи без проблем, докато батерията се изтощи.

Някои от предимствата на използването на онлайн UPS са, че няма „време за прехвърляне“, ако загубите захранване. Второ, и може би дори по-важно, е че електричеството преминава през батерията, което дава защита от всякакви покачвания или спадове в напрежението в електрическата мрежа. Такъв UPS ще ви спести напълно хаоса в компютърните системи и дори потенциалните щети в тях.

Онлайн UPS обикновено се предлагат на по-висока цена от Standby UPS, но са по-сигурни от гледна точка на превключването.

Line Interactive UPS

Line Interactive UPS са напълно различни от Standby или Online версиите. В Line Interactive UPS мощността от мрежата се влива към инвертора/преобразувателя в устройството. След това мощността се разделя на променлив и постоянен ток. Постоянният ток зарежда батерията на UPS, а променливият ток се подава към захранването на компютъра. Когато захранването от мрежата се загуби, компютърът получава цялата си мощност от батерията в устройството.

Line Interactive UPS все пак имат време за прехвърляне при загуба на захранване, но дават по-бърз отговор, отколкото при моделите Standby. Освен това Line Interactive UPS „филтрира“ променливия ток, идващ от мрежата през инвертора, така че изглаждат пиковете и спадовете на захранването от мрежата, които могат да увредят компютъра.

Основни характеристики на UPS

Когато решите да закупите UPS, ще попаднете на техните характеристики. Ето какво означават спецификациите.

Енергоспестяващи модели. Екологичните UPS модели намаляват консумацията на енергия и свързаните с това разходи.

Комуникационни портове. Повечето UPS системи имат вградени USB, серийни (DB9) и/или комуникационни портове. Те позволяват управление на захранването и допълнителна защита от пренапрежение на свързаните периферни устройства, както и автоматично изключване без надзор; системите ще се изключат, когато не се използват за определен период от време.

Многофункционален LCD контролен панел. LCD екранът може да позволи достъп до разширените функции на UPS системата без компютър. Може да показва полезна информация като входно напрежение или капацитет на батерията. LCD обикновено има подсветка, така че ако не искате в стаята да има постоянна светлина, уверете се, че можете да намалите фоновото осветление.

Сменяеми батерии. Повечето модели UPS разполагат с панел за смяна на батерии. Това може да бъде чудесна функция, ако и когато батерията вече не задържа заряда си. Вместо да се налага да сменяте цялото устройство, можете просто да вземете нов пакет батерии.

Литиеви батерии. Някои UPS системи имат литиево-желязо-фосфатни (LiFeP04) батерии. В сравнение с оловно-киселинните батерии, литиево-желязо-фосфатните батерии предлагат по-дълъг живот, повече цикли и по-бързо зареждане до 100% капацитет.

Удължено време на работа. Някои UPS системи могат да използват външни батерии, за да удължат времето на работа при прекъсване на електрозахранването.

Заглушена аларма. Звуковите аларми показват различни UPS функции. Някои UPS системи имат фабрично заглушени звукови аларми за използване в тиха среда. Ако нивата на звука не са важни за вас, по-добре оставете звука на алармата, така че да знаете кога нещо не е наред с UPS или че електрозахранването е прекъснато.

Охлаждащ вентилатор. UPS системите обикновено имат вградени охлаждащи вентилатори, които могат да създадат допълнителен шум по време на работа. Но наличието им е важно, тъй като ако UPS се нагрее достатъчно, това може да съкрати живота му, да го повреди и дори да причини увреждане в компютрите. Тези вентилатори помагат за поддържане на подходяща температура.

Ремонт/подмяна под напрежение. Дори UPS устройствата се нуждаят от поддръжка. Моделите с възможност за ремонт под напрежение ще позволи обслужването, без да се налага пълно изключване на свързаните системи. Те имат разглобяем блок за прекъсване на захранването с ръчен превключвател, който позволява ремонт или подмяна под напрежение.

Дистанционно управление на захранването. Всеки UPS, оборудван със слот за мрежова карта, може да се превърне в управлявано устройство в мрежата. Можете дистанционно да наблюдавате потреблението на енергия и да рестартирате неотговарящо оборудване отвсякъде. Опционалната мрежова карта позволява цялостно управление чрез SNMP, Web, SSH или telnet. Картата има Ethernet порт, който ви позволява да получите достъп до разширени функции за наблюдение, контрол и известяване през мрежата, без директно да свързвате устройството към компютър. Картата също така поддържа един или повече допълнителни сензори за дистанционно наблюдение на температура, влажност и затваряне на контакти. Някои мрежови/сървърни UPS системи включват предварително инсталирана мрежова карта.

UPS в JAR Computers

UPS 3
UPS - свържете се с нас!

Обърнете се към висококвалифицираните консултанти на JAR Computers, ако не сте сигурни кое устройство е подходящо за вас. Всеки продукт идва с гаранционен срок, за да ви осигури пълно спокойствие.

 

UPS – какво е това и как да го използвате

Standby UPS

Online UPS

Line Interactive UPS

Основни характеристики на UPS

UPS в JAR Computers