Нож на главния готвач Boker Core Chef's Knife
Описание

Какво е общото между Трир, Висбаден, Мюнстер и Люнебург? Освен исторически център на града, забележителности, които са известни извън границите на региона и дългогодишна традиция като важни търговски градове, те споделят още един важен аспект: тези градове са домовете на отлични търговци на стоманени изделия, които са изградили своята изключителна репутация в продължение на много години благодарение на техния широк избор от изделия и първокласен опит.

Ние използвахме техния десетилетия опит, отлично ноу-хау и фино усъвършенствахме усета за изискванията и нуждите на ентусиастите в готварството и кухнята в нашата продуктова разработка от серията Boker Core Professional, съчетана с нашия почти 150-годишен опит като Solingen Knife Manufactory. Резултатът е продукт с динамични линии, отлично управление и спираща дъха способност за рязане, който спечели оценката за качество, „препоръчана от водещите търговци на дребно“.

Твърдото острие, изработено от хром-молибден-ванадиева сплав (X50CrMoV15), идеално подходяща за направата на първокласни кухненски ножове, е ръчно изковано с майсторската изработка на Solingen, с оптимизирана структура и след това закалено до 58 HRC. За да се даде на острието по-дълъг експлоатационен живот и още по-голяма острота, след нашето традиционно ръчно заточване то сериозно се полира.

Кованият болстър осигурява сигурно захващане и предпазва потребителя от възможни наранявания в случай на подхлъзване. Специална дизайнерска характеристика на всички ножове от тази серия е леко заобленият гръб на острието. Това прави ножа лесен и приятен за боравене във всяка позиция и предотвратява неприятния натиск върху ръката - дори ако се приложи силен натиск върху гърба на острието, докато се извършва кълцане (rock chop), например.

Кованият болстер осигурява сигурен захват и предпазва потребителя от евентуални наранявания в случай на подхлъзване. Специална конструктивна особеност на всички ножове от тази серия е леко заобленият гръбнак. Това прави ножа лесен и приятен за боравене във всяка позиция и предотвратява неприятния отпечатък върху ръката - дори ако се упражнява силен натиск при кълцане, например. Красиво орнаментираните и с перфектни пропорции дръжки от орех допълват цялостния и привлекателен външен вид.

Ножът на главния готвач е един от най-важните ножове в кухнята и принадлежи към основното оборудване. Той има малко по-широко и по-дълго острие от кухненския нож. Тънкият му връх е подходящ за рязане на лук или малки зеленчуци. Благодарение на дължината си той може да се използва и като нож за месо. Той е също така може лесно да обработвате големи зеленчуци.

Тип: Кухненски нож
Обща дължина: 34 см
Дължина на острието: 20,7 см
Дебелина на острието: 3,4 см
Тегло: 188 гр.
Материал на острието: X50CrMoV15
Материал на дръжката: Орех
Произведено в: Солинген
Цвят: Дървесен
Цвят на острието: Без покритие
Виж още Ножове и мачете
  • Какво пазаруват другите Какво пазаруват другите
  • Какво пазаруват другите Най-продавани продукти
  • Какво пазаруват другите Промоционални продукти