Геймърски лаптопи

Ценни съвети при избора на геймърски лаптоп специфики, дисплей, клавиатура

Макар настолният компютър да е предпочитан от много геймъри, понякога имате нужда от нещо преносимо. Тогава на сцената излиза геймърският лаптоп. Той Ви дава възможността да играете любимите си компютърни игри навсякъде. Когато избирате геймърски лаптоп, е важно да обърнете внимание на спецификите, дисплея, клавиатурата и много други неща. За всички тях ще говорим в следващите редове, за да Ви помогнем да откриете най-добрия геймърски лаптоп за Вашите нужди!

 1. 1494.53 лв

 2. 1524.68 лв

 3. 1546.08 лв

 4. 1609.39 лв

 5. 1624.63 лв


Бързи съвети за избор на геймърски лаптоп

 

Геймърски лаптоп 1
Геймърски лаптоп - Разгледайте при нас

Изберете възможно най-добрата видео карта - Повечето компютърни игри зависят от добрия графичен контролер. Той ще Ви позволи да играете спокойно няколко години напред на Вашия геймърски лаптоп.

Помислете за надграждане – Изберете този геймърски лаптоп, който позволява да му добавите допълнително RAM памет по-късно.

Стандартен избор за екран на геймърски лаптоп е от мин. 1080p резолюция и 60 херца честота на опресняване.

Изберете геймърски лаптоп с удобна клавиатура, с подсветка и възможност за различни клавишни комбинации.

С по-голяма батерия ще можете да играете повече.

Какъв графичен процесор да избера за геймърски лаптоп?

Това е едно от най-големите и важни решения, които трябва да вземете при покупката на геймърски лаптоп. Повечето модели са с графични процесори с 4 GB или повече RAM памет. Ако е необходимо да играете, използвайки най-високите настройки, изберете геймърски лаптоп с възможно най-много RAM памет. Графичните карти с по-малко RAM ще Ви позволят да играете повечето игри, макар и на средни настройки. Най-ниският клас ще Ви позволи да играете повечето игри, но с минимални настройки. Имайте предвид, че видео картите не могат да бъдат надстроени в бъдеще.

 1. 7764.35 лв

 2. 4454.62 лв

 3. 2379.00 лв

 4. 2319.00 лв

 5. 911.35 лв


Какви други спецификации да търся в геймърския лаптоп?

 

Геймърски лаптоп 2
Геймърски лаптоп - Разгледайте при нас

Въпреки че графичният процесор е важен, трябва да обърнете внимание и на централния процесор на лаптопа, достатъчна ли е RAM паметта и има ли геймърският лаптоп достатъчно място за съхранение?

 • CPU (централен процесор): В зависимост от Вашия бюджет, можете да получите много мощен процесор, висок или среден клас, но не и нисък клас. Повечето компютърни игри се нуждаят най-вече от качественa графична карта, така че можете да се справите и с със среден клас процесор. Процесорите обикновено не могат да се надстройват, така че добре обмислете избора си на геймърски лаптоп.
 • RAM памет: Игрите могат да изискват доста RAM памет, а 8 гигабайта е това, което препоръчваме дори за средна производителност. Ако можете да отделите по-голям бюджет, избере минимум 16 гигабайта RAM памет, за геймърски лаптоп. Ако в момента не можете да си вземете такъв геймърски лаптоп, помислете за надграждане в бъдеще.
 • Съхранение: Твърд диск тип HDD или SSD диск? Защо не и двете? Един по-бюджетен геймърски лаптоп има само твърд диск (обикновено 1 терабайт), но по-голямата част лаптопите включват и малък SSD хард диск. Той ще помогне на геймърския лаптоп да зарежда по-бързо. Разбира се, това удобство има по-висока цена, но вдига производителността значително. За предпочитане е хард дискът да е със скорост 7200 оборота в минута. По възможност изберете технология на SSD тип NVME или по-добра.

Какъв екран да избера за моя геймърски лаптоп?

Дисплеите често се пренебрегват при избора на геймърски лаптоп, но са изключително важни, особено ако няма да го свързвате с отделен монитор. 15 или 17-инчовите дисплеи са напълно достатъчни за един геймърски лаптоп.

Разделителна способност – изберете геймърски лаптоп с мин. 1920 x 1080 пиксела.

Честота на опресняване – За един стандартен геймърски лаптоп е достатъчна резолюция от 1080p резолюция и 60 херца честота на опресняване. Дисплеите с по-висока разделителна способност (2560 x 1440, 3840 x 2160) имат по-реалистична картина, но в повечето случаи предлагат същата честота на опресняване - 60 херца. Някои производители предлагат геймърски лаптоп с FHD дисплей с по-голяма честота на опресняване - 144 херца, 240 херца или дори 360 херца. За целта имате нужда от мощен процесор.

Практичен съвет: Избягвайте геймърски лаптоп със сензорен екран. Макар по същество да не е лош, в повечето случаи е неизползваем. Освен това бързо скъсява живота на батерията.

 1. 596.42 лв

 2. 799.00 лв

 3. 345.51 лв

 4. 499.99 лв

 5. 206.91 лв


Какво трябва да търся в клавиатурата на геймърския лаптоп?

 

Геймърски лаптоп 3
Геймърски лаптоп - Разгледайте при нас
 • Подсветка - Ако сте начинаещи в компютърните игри, можете да потърсите геймърски лаптоп, който има LED подсветка на клавиатурата. Тя най-често е в бял или червен цвят. Най-добрите клавиатури за геймърски лаптоп обаче са тези с RGB подсветка. При нея различни секции от клавиатурата могат да светят в различен цвят. Някои модели дори Ви позволяват да промените осветлението в зависимост от играта.
 • Натиск на клавишите - За предпочитане е клавишите да потъват с около 2 мм при натискане. Като говорим за силата на натиск, изберете клавиатура за геймърски лаптоп, която реагира на 65 до 70 грама натиск. Така лесно ще усещате клавишите, без да ги чувствате прекалено меки и податливи на докосване.
 • Макро клавиши - По-трудно е да ги откриете при геймърския лаптоп, отколкото при настолния компютър. Добрият набор от програмируеми макро клавиши ще Ви позволи лесно да изпълнявате най-често срещаните задачи, които изпълнявате в игрите. За това обикновено има персонализиран софтуер от производителя на геймърския лаптоп.
 • Anti-ghosting - Тази функция на клавиатурата на геймърския лаптоп дава възможност да натискате няколко клавиша едновременно, като действията от всички тях бъдат зачетени.
 • N-key rollove - Това означава, че всеки клавиш е независим от останалите и ще бъде регистриран, независимо от това кои други клавиши се натискат. Тази функция също ще Ви осигури най-доброто представяне в игрите на геймърския лаптоп.
 1. 54.99 лв - ст.цена
  48.67 лв

 2. 80.12 лв

 3. 69.99 лв

 4. 108.99 лв

 5. 77.21 лв


Какъв е животът на батерията при геймърския лаптоп?

Краткият отговор е, че консумацията на енергия от всички мощни компоненти е доста голяма, което се отразява и батерията на геймърския лаптоп. За да получите максимума от Вашия графичен процесор, препоръчваме компютърът да е включен към захранването, а не да го оставяте на батерия. Колкото по-голяма батерия, толкова по-добре.

Охлаждане

Охлаждането е едно от най-важните неща за правилното функциониране на компонентите. Повечето производители се хвалят с начина на охлаждане, който са измислили за конкретния геймърски лаптоп. По-големият брой отвори и вентилатори значително подпомагат охлаждането и производителността.

Геймърския лаптоп от JAR Computers

Потопете се в света на компютърните игри с геймърски лаптоп от JAR Computers! Ние предлагаме различни модели – за начинаещи геймъри или за професионалисти, които ще Ви осигурят най-доброто представяне. Разгледайте нашият сайт jarcomputers.com и открийте новия си геймърски лаптоп!

Ценни съвети при избора на геймърски лаптоп специфики, дисплей, клавиатура

Бързи съвети за избор на геймърски лаптоп

Какъв графичен процесор да избера за геймърски лаптоп?

Какви други спецификации да търся в геймърския лаптоп?

Какъв екран да избера за моя геймърски лаптоп?

Какво трябва да търся в клавиатурата на геймърския лаптоп?

Какъв е животът на батерията при геймърския лаптоп?

Геймърския лаптоп от JAR Computers • Какво пазаруват другите Какво пазаруват другите
 • Какво пазаруват другите Най-продавани продукти
 • Какво пазаруват другите Промоционални продукти

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

Намалени продукти

 • Комплект клавиатура и мишка Logitech Desktop MK120, черни, USB, кирилизирана по БДС

  34.98лв

 • Екран Elite Screens 119

  190.31лв

 • Мишка Logitech Wireless M510, лазерна, безжична, компактен USB приемник

  88.87лв

 • Чорапче за iPod Nano

  0.50лв

 • Преходник 4Pin към 8Pin, за PSU

  9.54лв

 • Преходник PS/2 (м) към 25(м), Serial RS232

  0.99лв

 • Преходник PS/2 (ж) към 9(м), Serial RS232

  0.99лв

 • КАСЕТА ЗА SAMSUNG ML 3310/3710/SCX4833/5637/5737 - P№ MLT-D205S - заб.: 2000k

  125.93лв

 • Тонер касета Canon LBP6000/LBP6020/LBP6030/MF3010, Black - CRG-725 - P№ CR3484B002AA, заб.: 1600 брой копия

  117.50лв

 • КАСЕТА ЗА KYOCERA MITA FS 1120D/1120DN - TK160 - заб.: 2500k

  139.00лв

';