Gaming PC

Практични съвети при избора на gaming pc

Компютърните игри са Вашата страст? Имате нужда от бърз, надежден и функционален gaming pc, но не сте сигурни кой модел ще е най-подходящ за Вас? Имаме решение. Вижте нашите практични съвети, които ще Ви насочат към най-добрите марки gaming pc-та, ще Ви запознаят с основните характеристики на процесора, видеокартата, RAM паметта и твърдия диск. Ще си поговорим за значението на качествения монитор, както и за останалата периферия. Надяваме се след края на статията да откриете отговорите на въпросите, които Ви вълнуват и по-лесно да се спрете на Вашия нов gaming pc!

Търся gaming pc - откъде да започна?

 

Gaming PC 1
Gaming PC - Разгледайте при нас

Първото нещо, което всеки потенциален купувач на gaming pc трябва да знае, е какви са целите му. Опитайте се да си отговорите на следните въпроси:

 • Купувам gaming pc, за да играя една конкретна игра или ще играя много и различни игри?
 • Какви са изискванията на тези игри към gaming pc, за да вървят безпроблемно?
 • Търся ли gaming pc, който да използвам няколко години напред?
 • Ще използвам ли моят gaming pc за нещо друго, освен за игри?
 • Искам ли да играя в движение или ми трябва gaming pc за дома?

 

Да купя или да си сглобя gaming pc?

Случвало ли Ви се, когато споделите с приятели-геймъри, че си търсите gaming pc, да Ви кажат „защо не си го сглобиш сам“? Ако имате добри компютърни познания, можете сами да прецените какъв процесор и видео карта да сложите, и сте наясно от какви възможности има нужда Вашият gaming pc, вероятно бихте се справили сами с тази задача. Ако обаче сте прохождащи в тази сфера, нямате достатъчно познания или пък свободно време, което да инвестирате в това, заложете на готов gaming pc.

Предимството на това да си вземете геймърски компютър е, че има гаранция и възможност за професионална поддръжка. Освен това ще спестите много ценно време в търсене на най-подходящите части за Вашия компютър „направи си сам“.

Имаше години, в които купуването на gaming pc беше предизвикателство, заради високите цени. Днес тези компютри продължават да са по-скъпи от останалите, но все пак са много по-достъпни.

С или без предварително инсталирана операционна система (ОС) на gaming pc-то?

Ако закупите gaming pc с операционна система, ще си спестите време и усилия за допълнително закупуване и настройвате на софтуер на Вашия gaming pc. И все пак, ако има игри, на които държите, поинтересувайте се на какви платформи (ОС) работят те. Това ще Ви помогне да изберете правилната ОС за Вашия gaming pc.

 1. 3583.33
  BGN
  4299.99 лв

 2. 416.66
  BGN
  499.99 лв

 3. 4199.99
  BGN
  5039.99 лв

 4. 2916.66
  BGN
  3499.99 лв

 5. 1157.50
  BGN
  1389.00 лв


Бързи съвети при избора на gaming pc

Обърнете внимание на следните части и минимални спецификации при избора на gaming pc:

 • Видеокарта с 4GB RAM или повече;
 • Процесор шестядрен или по-добър;
 • 8 GB RAM или повече;
 • Основен SSD диск за ОС и игрите, колкото по-голям, толкова по-добре.

Каква видеокарта да избера за моето gaming pc?

 

Gaming PC 2
Gaming PC 2 - Разгледайте при нас

Видеокартата е сърцето на всяко gaming pc. Тя обработва всички визуални елементи във Вашите любими игри. Колкото по-бърза е, толкова по-добре и по-плавно ще се движат игрите Ви. Всеки ден те стават все по-детайлни и изискват все повече ресурси за видеообработка. Един от най-важните параметри е с колко GDDR RAM памет разполага видеокартата, като за минимум се приема 4 GB. За предпочитане е 6 или 8 GB, a най-запалените геймъри взимат и с повече от 8 GB.

Друг важен фактор са процесорните ядра на видеокартата в един gaming pc. Колкото повече процесорни единици има във видеокартата на един gaming pc, толкова по-бързо ще може да обработва детайлите в изображението. За да проверите броят им, най-вероятно ще Ви е необходимо да посетите сайта на производителя на графичната карта, освен ако производителят на желаното от Вас gaming pc, не го е описал в спецификациите си.

Не на последно място, трябва да се поинтересувате, колко видео изхода предлага всяко gaming pc и дали поддържа едновременно няколко монитора. Поддръжката на 2 или 3 монитора от Вашия gaming pc, ще Ви осигури безпроблемна работа, ако желаете да поставите мониторите един до друг и да се потопите изцяло в играта, обгърнати от подробни детайли и изображения.

Въпреки че процесорът е важен, видеокартата остава частта, която най-много влияе на качеството на Вашето gaming pc.

От каква RAM памет се нуждае моят gaming pc?

Минимумът, който трябва да търсите за Вашия gaming pc, е 8 GB RAM памет. Разбира се, 16 GB или 32 GB ще се отразят по-добре на Вашия компютър.

Какъв твърд диск да избера за моето gaming pc?

Щом търсите gaming pc, значи не искате бавен компютър, тогава имате нужда от SSD твърд диск! Той намалява наполовина времето за стартиране и зареждане на игрите, спрямо HDD дисковете, така че с него можете бързо да минете на следващо ниво.

Периферия за gaming pc - от какво имам нужда?

 

Gaming PC 3
Gaming PC - Разгледайте при нас

Периферията е много важна, за да можете да се насладите на възможностите на Вашия gaming pc и на самите игри. Клавиатура, мишка и подложка, слушалки, микрофон, уеб камера, дори стол – всичко това влияе върху качеството на Вашето представяне в игрите. Изборът на подходящ gaming pc не е достатъчен, трябва да помислите и за всички тези допълнителни елементи.

Ако искате да бъдете най-добрият геймър, тогава мониторът с висока честота на опресняване, ергономичната клавиатура с персонално осветление, удобната мишка за цяла длан с екстра бутони и голяма подложка за нея са най-добрият Ви избор за gaming pc.  

Какъв монитор да избера за моето gaming pc?

Без качествен монитор, дори и най-доброто gaming pc, няма как да блесне. Вижте нашите бързи съвети, които ще Ви помогнат да се насочите към най-подходящия монитор:

 • Честота на опресняване - не по-малко от 120 Hz.
 • Време за реакция - не повече от 3 ms.
 • Изберете IPS технология на панела за най-живи и реалистични цветове. TN панелите все още се използват широко от геймърите заради бързата им реакция, макар да трябва да направите лек компромис с цветовете.
 • 24 и 27-инчовите монитори са най-предпочитани.
 1. 349.16
  BGN
  418.99 лв

 2. 290.83
  BGN
  348.99 лв

 3. 387.49
  BGN
  464.99 лв

 4. 582.49
  BGN
  698.99 лв

 5. 249.16
  BGN
  298.99 лв


Gaming pc от JAR Computers

Без значение дали сте начинаещи или напреднали в компютърните игри, в JAR Computers ще откриете голямо разнообразие от gaming pc-та на достъпни цени! Разгледайте нашия онлайн магазин jarcomputers.com или посетете някой от физическите ни магазини в страната. Нашите консултанти ще Ви помогнат в избора на gaming pc, така че да получите най-добро представяне в любимите Ви игри!

Практични съвети при избора на gaming pc

Търся gaming pc - откъде да започна?

Да купя или да си сглобя gaming pc?

С или без предварително инсталирана операционна система (ОС) на gaming pc-то?

Бързи съвети при избора на gaming pc

Каква видеокарта да избера за моето gaming pc?

От каква RAM памет се нуждае моят gaming pc?

Какъв твърд диск да избера за моето gaming pc?

Периферия за gaming pc - от какво имам нужда?

Какъв монитор да избера за моето gaming pc?

Gaming pc от JAR Computers • Какво пазаруват другите Какво пазаруват другите
 • Какво пазаруват другите Най-продавани продукти
 • Какво пазаруват другите Промоционални продукти

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

Намалени продукти

 • Кабел SATA 3Gb/s, интерфейсен, 1m

  8.50лв

 • Кабел Roline, HDMI(м) към HDMI(м), 1.8m, черен

  13.33лв

 • Кабел RS232 cable 9M/9F, 9(м) към 9(ж)

  8.99лв

 • Захранващ кабел за лаптоп, 2pin, 1.8m

  6.99лв

 • Кабел Roline 11.99.4345, 3.5mm Jack(м) към 2x RCA Chinch(м), 5m, черен

  9.69лв

 • Тонколони Logitech S120, 2.0, 2.3W, 3.5mm жак, черни

  34.99лв

 • Суич TP-Link TL-SF1048, 100Mbps, 48Port

  203.21лв

 • TP-Link MC100CM, Fast Ethernet Media Converter

  48.95лв

 • Чорапче за iPod Nano

  0.20лв

 • Баркод скенер BarCode Symbol LS-2208, лазерен, USB

  176.98лв

';