Евтини лаптопи

Евтини лаптопи - за какво да внимавате при избора им?

Имате нужда от лаптоп, но нямате възможност да отделите голям бюджет? Търсите евтини лаптопи, които без проблем да задоволяват основните Ви нужди като интернет потребител? На пазара вече има голямо разнообразие от такива, затова ще Ви насочим как да изберете най-подходящия за Вас. Тук ще разгледаме различните размери, функции и екстри на евтините лаптопи, за да Ви дадем достатъчно информация за Вашата бъдеща покупка.

 

 1. 399.16
  BGN
  478.99 лв

 2. 434.20
  BGN
  521.04 лв

 3. 435.00
  BGN
  522.00 лв

 4. 458.94
  BGN
  550.73 лв

 5. 503.75
  BGN
  604.50 лв


Основни съвети при избора на евтини лаптопи

Евтини лаптопи 1

Евтини лаптопи - Купете от нас

Това че търсите евтини лаптопи не означава, че трябва да са некачествени. Старайте се да извлечете максимума от тях за цената им. Ето на какво да обърнете внимание при избора на евтини лаптопи:

- От 13-инчовите до 14-инчовите екрани предлагат най-добър баланс между използваемост и преносимост. По-големите екрани са подходящи, ако не пътувате много, а по-малките модели евтини лаптопи са чудесни за деца.
- Добре е да се придържате към процесор с повече ядраи мин. 8 GB RAM памет, за да сте доволни от представянето на евтините лаптопи.
- Ако искате да използвате лаптопа като таблет, помислете за вариант 2 в 1, т.е. лаптопът да е със сензорен екран, който се обръща наобратно.

Евтини лаптопи - размери

При избора на евтини лаптопи потърсете такива, които да са в подходящият за Вас размер. Помислете дали искате да инвестирате в по-лесно преносим компютър или в по-тежък лаптоп, който обаче има по-добри параметри. Щом търсите евтини лаптопи, ще трябва да изберете между едно от тези предимства. Вижте различните размери, за да се ориентирате по-лесно:

- От 11 инча до 12 инча на екрана (27,94 - 30,48 см) - Това са най-тънките евтини лаптопи, които обикновено тежат между 1 и 1,3 кг и са изключително мобилни.
- От 13 иначе до 14 инча на екрана (33,02 - 35,56 см) - Осигуряват добър баланс на преносимост и използваемост, особено ако изберете евтини лаптопи с тегло 1,1- 1,5 кг.
- От 15 инча до 16 инча на екрана (38,1 - 40,64 см) - Това са най-популярните размери евтини лаптопи, които обаче са по-тежки - между 1,7 и 2,2 кг. Въпреки това ще получите по-голям екран, удобен за употреба.
- От 17 инча до 18 инча на екрана (43,18 - 45,72 см) - Този вариант е удачен, ако лаптопът ще стои основно на бюрото и няма да го разнасяте с Вас. Тези евтини лаптопи имат по-добро охлаждане на компонентите.

Евтини лаптопи - основни параметри

Евтини лаптопи 2

Евтини лаптопи - Купете от нас

Има няколко основни параметри, на които задължително да обърнете внимание, когато избирате евтини лаптопи. Това са: процесор, твърд диск, RAM памет, видео карта и екран. Ще разгледаме всяка от тези специфики по отделно, за да знаете какво да търсите при избора на евтини лаптопи.

- Процесор - Това е мозъкът на Вашия компютър. Процесорът оказва огромно влияние върху производителността, но в зависимост от това какво искате да направите, дори и най-евтините лаптопи могат да Ви свършат чудесна работа. Ако търсите обикновен лаптоп, изберете такъв с двуядрен процесор. Щом търсите евтини лаптопи, процесорите с две ядра осигуряват прилична производителност - добри са за сърфиране в мрежата и гледане на видеа. Ако желаете повече производителност, потърсете такива с четири или повече ядра.
- Оперативна (RAM) памет - Това е една от най-важните специфики на хардуера на компютъра и евтините лаптопи, защото колкото и да е мощен един процесор, той не може да работи пълноценно, ако няма достатъчно оперативна памет. Най-евтините лаптопи обикновено се предлагат с 4 GB RAM памет, но е добре да имате поне 8 GB. Може да намерите евтини лаптопи и с 16 GB.
- Твърд диск - HDD е твърд диск с голям капацитет и е идеален за съхранение на данни. Като за начало можете да изберете по-евтини лаптопи с HDD. Предлагат се и с SSD диск, който е в пъти по-бърз от HDD. По възможност вземете такъв с SSD диск.
- Видео карта - Ако няма да се занимавате с графичен дизайн, анимация, гейминг, няма смисъл да инвестирате в супер мощна видео карта на евтини лаптопи.
- Екран - Колкото повече пиксели имате, толкова по-живо и реалистично е изображението, дори на евтините лаптопи. Най-предпочитани са екраните с резолюция 1920 x 1080, известни като Full HD или 1080p. Ако не Ви трябва толкова детайлен екран, можете да намерите по-евтини лаптопи с резолюция 1366 x 768. 

Евтини лаптопи - проверете клавиатурата и тъчпада

Евтини лаптопи 3

Евтини лаптопи - Доказано качество

Когато разглеждате евтини лаптопи, задължително проверете тяхната ергономичност. Дали клавиатурата и тъчпадът са Ви удобни за работа? Ако ще използвате лаптопа основно за писане, уверете се, че клавишите имат солидна тактилна обратна връзка. Когато ги натискате е нормално да потъват с 1 до 2 мм. Преценете дали има достатъчно място между клавишите на клавиатурата, тъй като това е удобство при някои модели по-евтини лаптопи.

Тъчпадът на евтините лаптопи също е важна част от управлението. Проверете дали е разположен вляво, вдясно или по средата и съответно дали Ви е удобен. Бутоните на тъчпада на евтините лаптопи могат да бъдат открити или скрити, изберете такъв, какъвто Ви допада най-много.

Евтини лаптопи - операционна система

Доста важен елемент при избора на евтин лаптоп е операционната система (ОС). Обикновено за една и съща цена лаптопите без ОС са с по-високи характеристики, докато тези без ОС са с по-ниски.

Евтини лаптопи - портове и батерия

Тези две неща сякаш остават в сянка при избора на евтини лаптопи. Не ги подминавайте, защото те също са важни и могат да Ви спестят много главоболия.

- Портове - Макар липсата на портове обикновено да не е проблем, не е лошо да ги има. Повечето евтини лаптопи имат USB 3.0 портове и HDMI изход за видео, които са напълно достатъчни за масовия потребител.
- Батерия - Ако търсите евтини лаптопи, които да използвате вместо настолен компютър, няма защо да се притеснявате за батерията. Във всички останали случаи обаче препоръчваме да потърсите евтини лаптопи, които имат живот на батерията поне 7-8 часа. Така ще бъдете много по-мобилни и ще използвате Вашия лаптоп навсякъде и по всяко време.

Изберете евтини лаптопи от JAR Computers

Ние от  JAR Computers вярваме, че всеки заслужава надеждно компютърно преживяване, затова предлагаме както най-новите модели компютри, така и евтини лаптопи.  Благодарение на нашето професионално обслужване, ще Ви помогнем да откриете най-подходящия за Вас лаптоп и да получите чудесно съотношение между цена и качество. Посетете нашия онлайн магазин jarcomputers.com и не се колебайте да се свържете с нас!

Евтини лаптопи – за какво да внимавате при избора им?

Основни съвети при избора на евтини лаптопи

Евтини лаптопи – размери

Евтини лаптопи – основни параметри

Евтини лаптопи – проверете клавиатурата и тъчпада

Евтини лаптопи – операционна система

Евтини лаптопи – портове и батерия

Изберете евтини лаптопи от JAR Computers • Какво пазаруват другите Какво пазаруват другите
 • Какво пазаруват другите Най-продавани продукти
 • Какво пазаруват другите Промоционални продукти

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

Намалени продукти

 • Кабел SATA 3Gb/s, интерфейсен, 1m

  8.50лв

 • Кабел Roline, HDMI(м) към HDMI(м), 1.8m, черен

  13.33лв

 • Кабел RS232 cable 9M/9F, 9(м) към 9(ж)

  8.99лв

 • Захранващ кабел за лаптоп, 2pin, 1.8m

  6.99лв

 • Кабел Roline 11.99.4345, 3.5mm Jack(м) към 2x RCA Chinch(м), 5m, черен

  9.69лв

 • Суич TP-Link TL-SF1048, 100Mbps, 48Port

  203.21лв

 • TP-Link MC100CM, Fast Ethernet Media Converter

  48.95лв

 • Чорапче за iPod Nano

  0.20лв

 • Баркод скенер BarCode Symbol LS-2208, лазерен, USB

  176.98лв

 • КАСЕТА ЗА XEROX Phaser 6500/WC 6505 - Black - P№ 106R01604 - заб.: 3000k

  189.58лв

';