Телефони и Комуникации

Най-продавани от групата Покажи повече
На Промоция от групата Покажи повече
Какво трябва да знаете за новите мобилни телефони преди покупка?

Мобилни телефони 1
Мобилни телефони - Разгледайте при нас

Имате нужда от нов телефон? Понякога голямото разнообразие от мобилни телефони на пазара затруднява избора, вместо да го улеснява. Все пак има няколко основни неща, които са важни и важат за всички мобилни телефони. Нашите професионални съвети ще Ви помогнат да откриете разликите между двете най-използвани операционни системи iOS и Android. Ще разберете какви специфики трябва да търсите в дисплея, процесора и колко трябва да е RAM паметта на различните мобилни телефони. Ще разгледаме и някои от основните функции като заснемането на 4K видео, четецът за пръстови отпечатъци, навигацията и безжичното зареждане. Надяваме се нашите съвети да Ви помогнат по-лесно да се ориентирате сред различните модели мобилни телефони и да изберете Вашия!

Мобилни телефони – избор на операционна система

Съвременните мобилни телефони използват масово Apple iOS или Google Android – това са двете най-популярни операционни системи. Нека сравним техните предимства.

 • iOS - Това е операционната система на мобилните телефони с марка Apple. Тя се характеризира с редовна актуализация, разпознаваемо оформление и лесна навигация. Мобилните телефони с iOS разполагат с достъп до App Store, който има над 2,2 млн. приложения. Интересен факт е, че iOS се разработва само за устройствата с марка Apple.
 • Android - Повечето от другите големи марки мобилни телефони използват операционна система Android. Тя дава много възможности за персонализация и е свързана с всички основни инструменти на Google, включително Gmail. Можете да избирате между 2,8 млн. приложения в Google Play Store, като много от тях са безплатни.

В заключение, няма голяма разлика във функциите на двете системи, по-скоро изборът зависи от това коя изглежда по-лесна за Вас.

Мобилни телефони – качество и големина на дисплея

Що се отнася до дисплея на мобилните телефони, размерът наистина има значение. Удобно е, ако телефонът може да се побере в дланта Ви, тъй като спокойно можете да го използвате в движение. Мобилните телефони с по-широк екран са по-удобни, ако ги използвате за работа – да преглеждате и създавате документи, да изпращате имейли, или просто, за да гледате видеоклипове.

Повечето съвременни мобилни телефони имат HD екран. Това се отнася до разделителната способност на екрана и започва от 720p или 1280 x 720 пиксела и стига до 3840 x 2160 пиксела (4K Ultra HD). Препоръчително е екранът на мобилните телефони да е поне 1920 x 1080 пиксела, или 2160 x 1080 пиксела, ако прекарвате много време на телефона. Масово производителите налагат и стандарт 2560 × 1440 пиксела. По отношение на основната технология OLED екраните на мобилните телефони имат по-добър контраст и по-дълбоки черни цветове от обикновените TFT-LCD екрани. По-високият клас мобилни телефони имат AMOLED екран.

Мобилни телефони – процесор и RAM памет

Мобилни телефони 2
Мобилни телефони - Купете от нас

Процесорът е нещото, което контролира всичко, което се случва в мобилните телефони и гарантира, че всичко функционира правилно. Ако използвате смартфона само за обаждания, изпращате на текстови съобщения, социални мрежи и гледане на видеоклипове в интернет, тогава не Ви трябва много мощен процесор. Във всички останали случаи обаче той е от жизненоважно значение за доброто представяне на мобилните телефони. Повечето ядра означава, че смартфонът е по-мощен.

Спорно е колко RAM памет се нуждае един смартфон, но Ви препоръчваме да потърсите поне 4 GB за телефон с Android. Ако сте се насочили към Apple, той се справя по различен начин с управлението на паметта и не изисква толкова много RAM памет, колкото другите мобилни телефони.

Мобилни телефони – функции

Ето някои от функциите, за които да се оглеждате, ако търсите мобилни телефони от последно поколение:

 
 
 • 4K видео - Това е най-високото качество на видеозаписа, което ще намерите в мобилните телефони, макар че от тази година на пазара навлизат и първите смартфони с 8К видео. Имайте предвид, че съхраняването на 4К клипове заема голяма част от паметта на устройството.
 • Камери - Повечето съвременни мобилни телефони разполагат с няколко камери, както отпред на дисплея за селфита, така и на гърба, където можете да видите по 4 и 5 камери за пейзажни снимки и такива в движение. Колкото повече пиксели имат камерите на мобилните телефони, толкова по-качествени и реалистични снимки можете да правите. Уверете се, че смартфонът има HD режим и стабилизация на изображението, ако сте маниак на тема фотография.
 • Четец на пръстови отпечатъци - Все по-често срещана функция сред мобилните телефони е четецът на пръстови отпечатъци. Той Ви дава контрол върху достъпа до съдържанието и повишава сигурността. Проверете дали позицията на сензора за пръстови отпечатъци е удобен за Вас, защото на много мобилни телефони, той е отзад, а не отпред.
 • GPS – Мобилните телефони използват глобална система за позициониране, за да определят Вашето местоположение. Тя може да се използва от приложенията на картата и да Ви служи като навигация.
 • Място за съхранение – Това е жизненоважно за съвременните мобилни телефони, за да могат да съберат в себе си всички приложения, музика, снимки, видеоклипове и друга, важна за Вас, информация. Новите модели мобилни телефони разполага с памет 64 GB, последвана от 256 GB, до 512 GB. Това означава, че спокойно можете да гледате и филми на Вашия смартфон.
  Мобилни телефони 3
  Мобилни телефони - Доказано качество
 • Карта памет – На мобилните телефони с по-малко памет може да им добавите MicroSD карта памет, за да разширите капацитета им, стига да има слот за такава. Apple обаче никога не включва слотове за такива карти, те са налични само при Android. Не забравяйте, че мобилните телефони, както с операционна система iOS, така и с Android, предлагат съхранение в облак.
 • Безжично зареждане - Някои модели мобилни телефони са съвместими със зарядни за безжично зареждане, което е много удобно, ако не искате да разнасяте кабели със себе си.

Мобилни телефони – батерия

Батерията захранва мобилните телефони. Важно е тя да е издръжлива, защото смяната и надграждането са много трудни и не си заслужават усилията. Търсете мобилни телефони, които издържат поне между 6 и 10 часа при непрекъсната употреба, за да не се налага да ги зареждате прекалено често.

Мобилни телефони от JAR Computers

Ако си търсите нов смартфон, разгледайте разнообразието от мобилни телефони, които ние от JAR Computers предлагаме. Посетете нашия онлайн магазин jarcomputers.com или физическите ни магазини в страната. Ще ни откриете в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Благоевград, Пазарджик, Видин Враца, Кюстендил, Карлово, Дупница, Сандански и Гоце Делчев. При нас ще намерите мобилни телефони на изгодни цени и с безплатна доставка за поръчка над 100 лв.!
 

Какво трябва да знаете за новите мобилни телефони преди покупка?

Мобилни телефони – избор на операционна система

Мобилни телефони – качество и големина на дисплея

Мобилни телефони – процесор и RAM памет

Мобилни телефони – функции

Мобилни телефони – батерия

Мобилни телефони от JAR Computers