Таблети

Филтри dole

Сортирай по:
Order by Table
Order by List
Order by List

 1. Таблет Samsung SM-T976 TAB S7+ (SM-T976BZKAEUE)(черен), 12.4" (31.50 cm) WQXGA+ Super AMOLED 120Hz, HDR10+ дисплей, осемядрен Snapdragon 865+ 2.42 GHz, 6GB RAM, 128GB Flash памет (+ microSD слот), 13.0 MP + 5.0 MP & 8.0 MP камера, Android 10Таблет Samsung SM-T976 TAB S7+ (SM-T976BZKAEUE)(черен), 12.4" (31.50 cm) WQXGA+ Super AMOLED 120Hz, HDR10+ дисплей, осемядрен Snapdragon 865+ 2.42 GHz, 6GB RAM, 128GB Flash памет (+ microSD слот), 13.0 MP + 5.0 MP & 8.0 MP камера, Android 10


  1599.17
  BGN
  1919.00 лв

 2. Таблет Samsung Galaxy Tab A7 (SM-T500NZDAEUE)(златист), 10.4" (26.42 cm) TFT WUXGA+ дисплей, осемядрен Snapdragon 662 2.0/1.8GHz, 3GB RAM, 32GB Flash памет (+ microSD слот), 8.0 & 5.0 Mpix камера, Android, Wi-Fi, 477gТаблет Samsung Galaxy Tab A7 (SM-T500NZDAEUE)(златист), 10.4" (26.42 cm) TFT WUXGA+ дисплей, осемядрен Snapdragon 662 2.0/1.8GHz, 3GB RAM, 32GB Flash памет (+ microSD слот), 8.0 & 5.0 Mpix камера, Android, Wi-Fi, 477g


  346.66
  BGN
  415.99 лв

 3. 409.99
  BGN
  491.99 лв

 4. 411.66
  BGN
  493.99 лв

 5. 234.17
  BGN
  296.01 лв - ст.цена
  281.01 лв

 6. 238.42
  BGN
  296.01 лв - ст.цена
  286.11 лв

 7. 1046.93
  BGN
  1256.31 лв


Най-честите въпроси, които ни касаят при избора на таблет

     Таблетите са многофункционални устройства, които са изключително компактни и удобни, когато става на въпрос за работа или забавление. Намирането на най-подходящият е трудна задача, тъй като пазара предлага огромно разнообразие от таблети. Необходимо е да се познават технологичния потенциал на устройствата и най-приоритетните изисквания към тях, особено като се има предвид, че таблетите са изключително разнородни от гледна точка на функционалността и техническите им характеристики. Ако си изясните от какъв таблет точно се нуждаете, ще останете максимално удовлетворени от крайния си избор. Ние ще Ви помогнем да изберете най-подходящия за Вас.

Какво представлява таблета?

     Таблетите са мобилни устройства със средни размери. Отличителна им черта е наличието на сензорен екран и липсата на хардуерна клавиатура. Съвременните таблети позволяват въвеждането на информация чрез докосване на екрана с пръсти или с писалка (стилус). Таблетите са предпочитани от много потребители, тъй като изпълняват междинна роля между удобството от джобните смартфони и функционалността на мощните преносими компютри.

Какви са разновидностите на таблетите?

     Таблетите се различават помежду си по външен вид, предназначение и големина. Делят се на сгъваеми таблети, обиновени таблети и хибридни таблети. Сгъваемите таблети приличат на нормалните лаптопи и също като тях – разполагат с клавиатура. Имат дисплей, който се върти на 180 градуса. Обикновените таблети не разполагат с клавиатура и мишка, като всички програми и функции са достъпни само с натискане на екрана с пръст или стилус. Преимущество при тях е, че са леки, лесно преносими и имат малко чупливи части. Хибридните таблети имат функции, присъщи както за сгъваемите таблети, така и за обикновените таблети. Всички хибридни таблети разполагат с тъчскрийн.

Какви са предимстата и недостатъците на таблетите, спрямо традиционните лаптопи?

     Няколко са предимствата на таблетите. Те са по-леки, на тях по-лесно се въвеждат диаграми и символи, сензорният им екран позволява по-бърза работа, а стилуса улеснява работата с тях. Преимушеството е, че потребителите могат да работят в удобна за тях позиция. С таблета също може да се работи само с една ръка, ако устройството разполага със сензорен дисплей.

     Част от по-високият клас таблети са добре проектирани за рисуване и чертежи. Те са така наречените графични таблети, които позволяват да се рисуват образи и графики с ръка така, както се рисува на лист хартия. Чрез тях нарисуваното се цифровизира и позволява неговата обработка на компютър.  Този вид таблети се състоят от чувствителен сензорен екран и стилус и се свързват с компютър. Нарисуваното се появява директно върху монитора на компютъра, към който е свързан, вместо да се появява на повърхността на таблета.

     Недостатъците са, че с таблета по-бавно се въвежда текст на ръка от колкото с клавиатура и характеристиките на таблета са по-слаби от тези на лаптопа, тъй като таблетите са с вграден графичен процесор, който не понася „тежки“ програми.

Какво трябва да знаем, когато избираме таблет?

     Когато искаме да закупим таблет, първосигнално гледаме дали му е бърз процесора или има достатъчно RAM памет. Цената също не е за пренебрегване. Нашите съвети ще Ви улеснят с избора.

 1. Помислете за какво точно Ви е необходимо устройството – за работа или за забавление:

     Ако търсите да закупите таблет за детето с цел забавление – със сигурност препоръчваме да изберете евтин таблет, който да не утежнява бюджета Ви и да му служи достатъчно добре. Вероятността бързо да бъде счупен е доста голяма. Нискобюджетните таблети позволяват да се пускат игри, които не изискват особено големи ресурси, да се използват образователни приложения или да се водят онлайн видео разговори.

     Ако желаете да закупите таблет за Вас, предимно за забавление, ще имате доста богат избор. По-голямата част от тях вече разполагат с всичко необходимо за една универсална комуникация. Голяма част от таблетите вече предлагат инсталирани приложения, което ще Ви улесни, но дори да не са инсталирани желаните приложения, можете лесно да ги изтеглите безплатно от магазините на определени платформи. Така със сигурност ще се сместите в определеният бюджет.

     Ако търсите таблет за работа, изберете такъв, който има по-голяма памет, по-бърз процесор и по-добри характеристики.

 1. Помислете какви са Вашите нужди:

     Преценете за какво ще използвате таблета – за слушане на музика, за гледане на филми, за съхраняване на снимки и документи, за сърфиране в интернет или за работа със специализирани графични програми. Тук възможностите трудно се изчерпват. Вие трябва да решите каква е причината да инвестирате в подобен тип устройство.

 1. Изберете правилната операционна система:

     Най-популярни са операционните системи iOS, iPadOS и Android. Windows набират все по-голяма популярност в последно време. Помислите дали приложенията, които желаете да използвате са  поддържани за съответната платформа, преди да направите покупка. Не пренебрегвайте размера, резолюцията, тежестта, производителността, свързаността и начина на съхранение на таблета.

     При нас ще откриете богат избор от размери. 7- инчовите са малки, компактни и леки за пренасяне, а 13- инчовите са по-удобни при рисуване и работа с големи таблици или чертежи.

     Не правете компромиси и с резолюцията на дисплея. Колкото по-висока е резолюцията, толкова по кристални са изображенията. Таблетите с 1080 p FULL HD (1920 × 1080 пиксела) или по-висока резолюция са по-добри от тези с ниска такава.

     Ако искате таблета лесно и бързо да стартира инсталираните приложения и игри, обърнете внимание на производителността. Колкото по-голяма е стойността на GHz (честотата на процесора), толкова по-добре. Стремете се и вътрешната RAM памет да бъде възможно най-много според бюджетът ви.

     Относно свързаността, всички модели разполагат с възможност за безжична Wi-Fi връзка, но вече има и такива, които предлагат възможност за 3G, 4G или 5G връзка. Те позволяват поставяне на SIM карта, с която да осигурите стабилна интернет връзка.

     Много често таблетите предлагат разширяема памет за повече съхранение на данни освен основната вече инсталирана такава, чрез слот за microSD или SD карта. Добавянето на повече пространство с допълнителна microSD/SD карта не оскъпява значително. Ако ще качвате приложения и игри, можете много бързо да запълните допустимата памет. Има възможности за съхранение на паметта и чрез облачни услуги за всяка платформа, някои от тях дори и безплатни.

Заключение:

     При нас ще откриете над 260 модела таблети. Вие си изберте, а ние ще доставим!