Ръчни инструменти

ЗАЩО СА НИ ОТ ПОЛЗА РЪЧНИТЕ ИНСТРУМЕНТИ?

Ръчни инструменти 1
Ръчни инструменти - Поръчайте сега!

Ръчните инструменти са особено ценни и необходими за всеки дом, вила или градина, а също и за онези хора, чиято професия изисква да работят с ръчни инструменти често. От широка употреба в домашни условия до приложения в индустрията, различни видове ръчни инструменти се използват, за да отговорят на различни изисквания за работа, която трябва да се извършва с изключителна прецизност и съвършенство. Ръчните инструменти са важно и необходимо оборудване за занаятчии, зидари, дърводелци и много други. В различни ежедневни задачи те могат да бъдат верен помощник и да улеснят много изпълнението на задачи, справянето с които би било много трудно или невъзможно без тях.

Още от древни времена ръчните инструменти са неизменна част от ежедневния живот на всеки работник – затова те трябва да бъдат издръжливи, ефективни и да имат най-доброто съотношение цена/качество. Кои са най-често използваните, как правилно да ги изберете, какви са основните типове и какво е най-важно да знаете – събрахме за вас в следващите редове.

КАЧЕСТВЕНИ РЪЧНИ ИНСТРУМЕНТИ ОТ JAR COMPUTERS

За да сте сигурни, че ръчните инструменти, които купувате са здрави и сигурни е важно да пазарувате само от доказани магазини, които работят с проверени производители. Ние в JAR Computers предлагаме разнообразие от ръчни инструменти за вашите нужди и не си позволяваме да правим никакъв компромис с качеството на артикулите в асортимента ни. Отвертки, ножици, клещи и много други – при нас може да изберете точните ръчни инструменти за вашите нужди. Ако търсите допълнителна информация за стоките, които предлагаме, или ви е нужно съдействие за избора на ръчни инструменти за вашия дом или градина, не се колебайте да се свържете с нашия екип.

КЛАСИФИКАЦИИ НА РЪЧНИТЕ ИНСТРУМЕНТИ

Ръчни инструменти 2
Ръчни инструменти - Какво трябва да знаете?

Ръчните инструменти са особено разнообразни и с напредването на технологиите постоянно се появяват нови видове, които имат за цел все повече да улесняват живота ни. Най-общо обаче те могат да бъдат класифицирани в няколко групи. Всяка група има свои собствени цели, следователно те ще бъдат използвани за различни ситуации и за различни задачи. Разбира се, не можем да изброим всички, но по-долу са някои от най-често срещаните групи, които ще видите, когато става въпрос за класификация на ръчни инструменти.

За захващане/развиване – клещи, скоби, отвертки и други Ударни – различни видове чукове, тесли и други Измервателни – шублери, нивелири, ъгломери, рулетки и други Режещи – триони, пили, ножове, ножици и други За шлайфане – шлайфове, рендета и други За заточване - точила, пили, заточващи камъни и други

УДАРНИ РЪЧНИ ИНСТРУМЕНТИ

Ръчни инструменти 3
Ръчни инструменти - от JAR Computer!

Най-популярните сред ударните ръчни инструменти са чуковете. Те са създадени с цел да концентрират голяма сила в ограничено пространство. Състоят се от дълга дървена дръжка която е закрепена към метален блок. Чуковете обикновено имат кръгла или квадратна и по-заострена страна. За много хора, които са любители на подхода „направи си сам“, чуковете са сред най-полезните и дори задължителни ръчни инструменти - независимо дали трябва да счупят нещо или да го заковат. Тук е особено важно теглото да е подходящо за потребителя. Трябва внимателно да изберете чук от наличната гама на размери и тегло. Ако един чук е прекалено голям и тежък за вас, няма да можете да го управлявате правилно. Важно е да се уверите, че главата на чука пасва перфектно на дръжката, закрепена е здраво и по дървената част няма трески или други неравности.

 

РЪЧНИ ИНСТРУМЕНТИ ЗА ЗАХВАЩАНЕ/ РАЗВИВАНЕ

Отвертката е може би един от най-разпространените ръчни инструменти, които имат място във всеки дом, двор, в колата и на много други места в нашето ежедневие. Отвертките са вид ръчни инструменти, които се използват основно за затягане или премахване на винтове. Преди да започнете да използвате отвертка, първо трябва да се уверите, че типът глава и размер отговарят на винтовете. При този тип ръчни инструменти има различни видове и затова е добре да имате под ръка повече отвертки в дома си. Хубавото е, че освен отвертки с фиксирана глава, днес вече се предлагат модели, които са в комплект със сменящи се глави и са особено функционални.

 

ИЗМЕРВАТЕЛНИ РЪЧНИ ИНСТРУМЕНТИ

Ръчни инструменти 4
Ръчни инструменти - Научете повече!

Измервателните ръчни инструменти също са сред най-често използваните и са много важни, защото трудно бихте изпълнили някои задачи без тяхна помощ. С развитието на пазара и технологиите измервателните ръчни инструменти стават все по-точни и все по-лесни за използване. Важно е да изберете качествени измервателни ръчни инструменти, но още по-важно е да знаете как правилно да работите с тях, за да спестите време, да намалите грешките и съответно да увеличите производителността. Сред най-популярните измервателни ръчни инструменти са шублери, микрометри, нивелири, рулетки, метални линии, резбомери и много други.

 

РЪЧНИ ИНСТРУМЕНТИ ЗА РЯЗАНЕ

Ръчните инструменти за рязане също са сред най-използваните при ремонтни дейности или в работна среда. Ръчните инструменти за рязане се използват за по-малки мащаби или за домашна употреба, тъй като за много от ръчните инструменти има електрическа алтернатива. Ръчните инструменти за рязане са много разнообразни – различни видове триони, брадви, ножове и какво ли още не. Когато избирате ръчни инструменти за рязане е особено важно да съобразните предварително какви материали искате да режете с тях. Това е така, защото този тип приспособления в повечето случаи са строго специфични. Има специални ръчни инструменти за рязане на дърво, съвсем други се използват, ако боравите с метал, стъкло, пластмаса или друг тип повърхности.

 

СЪВЕТИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ ПРИ РАБОТА С РЪЧНИ ИНСТРУМЕНТИ

Ръчни инструменти 5
Ръчни инструменти - Доверете се на качеството!

Когато работите с ръчни инструменти е особено важно да бъдете внимателни, за да избегнете риска от наранявания или неточно изпълнение на конкретната задача. Както споменахме, затова е добре винаги да избирате ръчни инструменти от доказани производители. Не се опитвайте да преправяте даден иструмент, да сменяте предназначението му – например да „закрепите“ сами паднала глава на чук или да режете дърво с нож за метал. Когато е необходимо не пропускайте защитната екипировка, за да обезопасите максимално процеса. Не забравяйте, че ръчните инструменти за рязане изискват може би най-голямо внимание, защото са много остри, а и при употребата им често се отделят частички, които могат да са опасни. Точно затова сред най-често използваната предпазна екипировка при работа с ръчни инструменти са защитните ръкавици и защитни очила, с които да предпазите очите си от летящи предмети и ръцете от евентуално нараняване.

 

Ръчни инструменти 100
Ръчни инструменти 100 - JAR Computers!
Ръчни инструменти 101
Ръчни инструменти 101 - JAR Computers!
Ръчни инструменти 102
Ръчни инструменти 102 - JAR Computers!
Ръчни инструменти 103
Ръчни инструменти 103 - JAR Computers!
Ръчни инструменти 104
Ръчни инструменти 104 - JAR Computers!
Ръчни инструменти 105
Ръчни инструменти 105 - JAR Computers!
Ръчни инструменти 106
Ръчни инструменти 106 - JAR Computers!
Ръчни инструменти 107
Ръчни инструменти 107 - JAR Computers!
Ръчни инструменти 108
Ръчни инструменти 108 - JAR Computers!
Ръчни инструменти 109
Ръчни инструменти 109 - JAR Computers!
Ръчни инструменти 110
Ръчни инструменти 110 - JAR Computers!
Ръчни инструменти 111
Ръчни инструменти 111 - JAR Computers!
Ръчни инструменти 112
Ръчни инструменти 112 - JAR Computers!
Ръчни инструменти 113
Ръчни инструменти 113 - JAR Computers!
Ръчни инструменти 114
Ръчни инструменти 114 - JAR Computers!
Ръчни инструменти 115
Ръчни инструменти 115 - JAR Computers!
Ръчни инструменти 116
Ръчни инструменти 116 - JAR Computers!
Ръчни инструменти 117
Ръчни инструменти 117 - JAR Computers!
Ръчни инструменти 118
Ръчни инструменти 118 - JAR Computers!
Ръчни инструменти 119
Ръчни инструменти 119 - JAR Computers!
Ръчни инструменти 120
Ръчни инструменти 120 - JAR Computers!
Ръчни инструменти 121
Ръчни инструменти 121 - JAR Computers!
Ръчни инструменти 122
Ръчни инструменти 122 - JAR Computers!
Ръчни инструменти 123
Ръчни инструменти 123 - JAR Computers!
Ръчни инструменти 124
Ръчни инструменти 124 - JAR Computers!
Ръчни инструменти 125
Ръчни инструменти 125 - JAR Computers!
Ръчни инструменти 126
Ръчни инструменти 126 - JAR Computers!
Ръчни инструменти 127
Ръчни инструменти 127 - JAR Computers!
Ръчни инструменти 128
Ръчни инструменти 128 - JAR Computers!
Ръчни инструменти 129
Ръчни инструменти 129 - JAR Computers!