Електрически инструменти

КАЧЕСТВЕНИ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ИНСТРУМЕНТИ ОТ JAR COMPUTERS

Електрически инструменти 1
Електрически инструменти - Разгледайте при нас!

Ако търсите качествени електрически инструменти - в JAR Computers сте на правилното място. Ние предлагаме разнообразие от електрически инструменти от доказани производители, с високо качество и дълъг гаранционен срок. При нас ще намерите електрически инструменти, които ще се превърнат във вашия верен помощник в ремонта у дома, на вилата или във вашата професионална дейност. Ако имате нужда от компетентна консултация при избора на електрически инструменти – като например акумулаторна бормашина, акумулаторна отвертка, ротационен перфоратор или друго, не се колебайте да се свържете с нашия екип. Ние ще отговорим на въпросите ви, свързани с характеристиките и гаранционните условия на всички предлагани от нас електрически инструменти.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ ИНСТРУМЕНТИ?

Електрически инструменти 2
Електрически инструменти - Разберете повеч!

Електрическите инструменти използват двигател за задвижване на механичното действие на устройството, като например ел. триони, перфоратори, шлайфмашини и бормашини. Електрическите инструменти са много полезни в строителството и дървообработването за рязане, оформяне на различни материали като метал, камък или дърво. Електрическите инструменти помагат за постигане на по-голяма точност при работа, особено когато би било трудно или дори невъзможно това да се постигне ръчно. Заради по-голямата мощност на електрическите инструменти може да свършите определена работа много по-бързо и с по-малко усилия – така ви помагат да пестите време и енергия. Преди да купите електрически инструменти за вашето работно пространство или за вашия дом е важно научите повече за видовете електрически инструменти, за да разберете кое ще работи най-добре за вас.

КАБЕЛНИ ИЛИ БЕЗЖИЧНИ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ИНСТРУМЕНТИ

Електрически инструменти 3
Електрически инструменти - Какво трябва да знаете?

Електрическите инструменти могат да се захранват директно от електрическата мрежа, наричани кабелни или да бъдат безжични(акумулаторни) и да се захранват с помощта на батерия. Акумулаторната бормашина, например, е един от най-често използваните електрически инструменти в домакинствата и работилниците. Важно е да се знае, че и кабелните, и безжичните електрически инструменти са направени така, че да са достатъчно качествени и ефективни, безпроблемно да изпълняват функциите, за които са предназначени. Както вече споменахме - кабелното устройство работи с електричество, докато безжичното устройство работи с батерия.

И двата типа електрически инструменти имат своите плюсове и минуси, в зависимост от това от какво имате нужда и какво е вашето работно пространство. Кой от двата типа ще изберете зависи от това колко дълго ще използвате уреда – ако например ви трябва за по-голям обем работа, кабелният уред е по-добър вариант. Важно е обаче да се вземе предвид има ли наблизо ел.мрежа, в която лесно да включите уреда – например по време на ремонт това може да бъде трудно или дори невъзможно, също и ако използвате устройството на открито или на трудно достъпни места, като покриви, мазета и други.

СТАЦИОНАРНИ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ИНСТРУМЕНТИ

Електрически инструменти 4
Електрически инструменти - от JAR Computers!

Стационарните електрически инструменти се наричат още настолни или монтирани на маса инструменти. Тези електрически инструменти са полезни за изпълняване на дейности, които изискват повече точност и прецизност, отколкото може да осигурят ръчните електрически инструменти. Стационарните електрически инструменти са полезни за дърводелци, мебелисти и други майстори в техните работилници и фабрики. Стационарните електрически инструменти най-често се използват за пробиване на дупки в дърво или метал, но са полезни и за други цели като шлайфане, полиране или рязане.

ПРЕНОСИМИ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ИНСТРУМЕНТИ

Преносимите електрически инструменти ви помагат да свършите работата си по-лесно и по-удобно. Този тип електрически инструменти са полезни за зидария, дърводелство и други строителни задачи. Преносимите електрически инструменти са удобни за работа в строителни обекти, автосервизи, гаражи и др. Преносимите електрически инструменти ви спестяват време и усилия, тъй като може лесно да бъдат пренесени, а и обикновено са по-леки за носене.

KАК ДА ИЗБЕРЕМ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ИНСТРУМЕНТИ?

Електрически инструменти 5
Електрически инструменти - Доветрете се на качеството!

С напредването на технологиите на пазара се предлага все по-голямо разнообразие от електрически инструменти. Разбира се, няма универсален отговор на въпроса кои са най-добрите устройства, кои са най-необходимите или най-издръжливи. Всичко това зависи най-вече от областта или вида на вашата работа, вашите умения и честотата на тяхното използване. При всички случаи е важно инструментите да бъдат надеждни, прецизни и ефективни.

Те трябва да бъдат лесни за използване и достатъчно мощни за всяко приложение и във всяка ситуация и това е универсален фактор за всички тях. Също така е важно да имате предвид капацитета на работа на конкретен уред и той отново да е съобразен с вашите нужди. Но за да бъдем по-конкретни, трябва да съобразите изискванията си за всички електрически инструменти с тяхното приложение. Например, най-добрата мелница за домашна употреба може да има различни качества в сравнение с тези, необходими за професионални и индустриални цели. От друга страна, характеристиките на идеалните акумулаторни бормашини биха се различавали от тези с кабел. Така че трябва да имате предвид това, за да сте сигурни кое отговаря на вашите нужди.

СЪВЕТИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ ПРИ РАБОТА С ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ИНСТРУМЕНТИ

За да използвате максимално дълго и максимално ефективно електрическите инструменти е важно да се съобразите със специфичните изисквания за употреба и поддръжка. Безопасността е най-важна при работата с електрически инструменти, защото винаги съществува риск за инциденти или наранявания – това, разбира се, може да бъде избегнато, ако се придържате към инструкциите на производителя. За да избегнете подобни злополуки, винаги трябва да се уверите, че изключвате уреда, когато той не се използва. Никога не оставяйте включен уред без надзор, особено ако наоколо има деца или дори домашни любимци. Ако предназначението го изисква – например при работа с ъглошлайф или други подобни машини, задължително носете предпазни очила и ръкавици. Освен това е важно навреме да обслужвате уреда – ако той се нужда от смяна на аксесоарите, батериите или друг тип консумативи.

ПОЧИСТВАЙТЕ И СЪХРАНЯВАЙТЕ ПРАВИЛНО ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ ИНСТРУМЕНТИТЕ

Електрически инструменти 6
Електрически инструменти - Поръчайте сега!

Правилното почистване и съхранение е особено важно, за да осигурите дълъг живот и отлична работа на вашите уреди. Тъй като повечето електрически инструменти се използват за ремонтни дейности, които оставят след себе си много прах и е важно да ги почиствате добре. Почистването на устройствата с мека микрофибърна кърпа трябва да се прави редовно, тъй като дребни частици като прах или други остатъци може да полепнат по инструмента и да нарушат качеството на неговата работа. Най-добре почиствайте електрическите инструменти след всяка употреба, но ако се налага и преди това. Когато не използват уредите ги съхранявайте добре, далеч от влага и пряка слънчева светлина или пък от твърде ниски температури през зимата.