JAR Computers и Adcom организираха Wacom day

На 30 Октомври 2010 година в централният офис на фирма ЖАР Компютърс се проведе едно приятно събитие – ДЕН НА WACOM. Марката WACOM е позната на българския пазар, но в деня на WACOM, всички изкушени от съчетанието на технология и творчество, имаха още една възможност да видят на живо и да тестват новите серии на най-добрите графични таблети в света. Организираната викторина, освен забавна показа, че много от присъстващите не само познават марката, но са запознати и подробно с техническите параметри на таблетите. Впечатляващо беше представянето на 20 годишния студент Георги Кирков от Факултета по Математика и Информатика към СУ .

Центърът на събитието беше конкурс за рисунка на тема “Изрази себе си“,  в който се включиха двадесет и трима участници. Въпреки ограничението на регламента,откъм време, участниците направиха изключителни творби. Повечето участници бяха на възраст между 17 и 29 години, но участие взеха и две деца – Теодор Благоев на 7 години и Андреа Етугова на 10 години, които  без притеснение от големите „батковци” и „каки” нарисуваха невероятни картини. За да подкрепи и даде кураж на своите студенти, конкурса посети и художника и преподавател в департамент ”Изящни изкуства”на НБУ – г-жа Ани Янева.

Журито с председател известния художник Румен Статков имаше трудната задача, от много таланти да отличи само някои, но както във всеки конкурс бяха избрани трите най-добри.

Специални награди получиха най – малките участници Теодор и Андреа.

Поощрителна награда за най – интересна идея за рекламиране на бранда спечели 27 годишния Анатолий Минчев.

Организаторите на събитието Жар Компютърс и АДКОМ бяха щастливи да видят на ДЕНЯ НА WACOM ентусиазма и интереса  на толкова млади хора.Очакваме ги и на следващите събития, които ще бъдат организирани в подкрепа на младите и инициативните.


Първо място - Любомир Илиев - 24 год. първо място Любомир Илиев
Второ място - Иван Богоев (22 год. - студент от НБУ) второ място Иван Богоев
Трето място - Катерина Киричева (ученичка от Националната Художествена Гимназия) трето място Катерина Киричева
Поощрителна награда за най-интересна идея за рекламиране на бранда спечели 27 годишния Анатолий Минчев. трето място Анатолий Минчев
Теодор Благоев, 7 години, с подходящо избрана тема, 1 ден преди Helloween Теодор Благоев
Андреа Етугова, 10 години Андреа Етугова